Η Γιουνάιτεντ νίκησε τον Μουρίνιο, επιβλητική επιστροφή για Άμπραχαμ στην Τσέλσι! (vids)

Με τον Μάρκους Ράσφορντ σε πολύ καλό φεγγάρι και την Τότεναμ να παρουσιάζει πολύ... χλωμό πρόσωπο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε νίκη με σκορ 2-1 επί των «σπιρουνιών» στην επιστροφή του Ζοσέ Μουρίνιο στο «Ολντ Τράφορντ» έναν χρόνο μετά την απόλυσή του. Γκολ και ασίστ ο Άμπραχαμ στο 2-1 της Τσέλσι επί της Άστον Βίλα στην επιστροφή του από τραυματισμό αλλά και στο come-back του Τζον Τέρι στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Σπουδαία νίκη η Σαουθάμπτον (2-1) επί της Γουλβς, το... βιολί της η Λέστερ με το 2-0 επί της Γουότφορντ, στο 2-0 και η Γουλβς με τη Γουέστ Χαμ.  



Η Γιουνάιτεντ νίκησε τον Μουρίνιο, επιβλητική επιστροφή για Άμπραχαμ στην Τσέλσι! (vids)

Ο Ζοσέ Μουρίνιο επέστρεψε στο «Ολντ Τράφορντ» και έφυγε από εκεί ηττημένος, αφού η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρήκε νύχτα να παρουσιαστεί αρκετά πιο αποτελεσματική και έτοιμη σε σχέση με ... αρκετές άλλες αναμετρήσεις. Ο Μάρκους Ράσφορντ με υπέροχο σουτ στο 7ο λεπτό σε φάση που έχουν κάνει λάθη οι Ντάβινσον Σάντσες και Γκατσανίγκα για το 1-0 των «κόκκινων διαβόλων». Η Γιουνάιτεντ έκανε κουμάντο για περίπου 35 λεπτά, μέχρι η Τότεναμ να πάρει μέτρα στο γήπεδο, να βελτιώσει την εικόνα της και στο 39' με το μαγικό κοντρόλ και το σουτ του Ντέλε Άλι να ισοφαρίσει! Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ράσφορντ κέρδισε πέναλτι από τον Σισοκό και εκτέλεσε εύστοχα για το 2-1 της ομάδας του Σόλσκιερ. Ο Άγγλος επιθετικός ήταν σε πολύ καλό βράδυ και κάθε φορά που έφτανε στη μπάλα έδειχνε ικανός να κάνει πολλά, ωστόσο, δεν χρειάστηκε κάτι περισσότερο και η Γιουνάιτεντ πήρε το «τρίποντο» απέναντι στον πρώην προπονητή της...

 

 

 

Στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ο Τάμι Άμπραχαμ επέστρεψε για την Τσέλσι μετά τον τραυματισμό του και έκανε... ηχηρό come-back με γκολ και ασίστ, για να φτάσει τη συμμετοχή του στα 14 τέρματα για τους «μπλε» την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Αρχικά στο 24ο λεπτό με κεφαλιά από σέντρα του Ρις Τζέιμς άνοιξε το σκορ για το σύνολο του Φρανκ Λάμπαρντ απέναντι στην Άστον Βίλα, στον πάγκο της οποίας ως βοηθός βρισκόταν ο αιώνιος θρύλος της Τσέλσι, Τζον Τέρι. Οι «χωριάτες» βρήκαν... περίεργο τρόπο να ισοφαρίσουν όταν στο 41' ο Τρεζεγκέ έκανε κεφαλιά με τη μπάλα να χτυπάει χαμηλά και στο πόδι του προτού νικήσει τον Κέπα! Οι Λονδρέζοι, δεν θα αργούσαν ν' ανακτήσουν το προβάδισμα στο δεύτερο μέρος και στο 48' από εξαιρετικό κατέβασμα του Άμπραχαμ με το στήθος από σέντρα του Γουίλιαν, ο Μάουντ σούταρε δυνατά στην κίνηση για το 2-1! Οι γηπεδούχοι μπορούσαν να έχουν καθαρίσει εύκολα το ματς, η Βίλα ήταν παντελώς ακίνδυνη κι έτσι δεν άλλαξε κάτι στο σκορ, με τους «μπλε» να επιστρέφουν στις νίκες μετά την ήττα από τη Γουέστ Χαμ. Δοκάρι είχε ο Γουίλιαν σε μακρινή προσπάθεια στο 80ο λεπτό.

 

Η εκπληκτική Λέστερ μετά την αγχωτική και δύσκολη νίκη επί της Έβερτον, πήρε ακόμα ένα «τρίποντο» με τον... συνήθη ύποπτο, Τζέιμι Βάρντι, να σκοράρει για 7ο διαδοχικό ματς! Οι «αλεπούδες» χρειάστηκαν ένα πέναλτι του Άγγλου στράικερ στο 55ο λεπτό για μαρκάρισμα στον Έβανς μέσα στην περιοχή της Γουότφορντ – στο πρώτο ματς μετά τη νέα απόλυση του Κίκε Φλόρες – και ακόμα ένα τέρμα στις καθυστερήσεις με αριστερό σουτ του Μάντισον για το τελικό 2-0. Η ομάδα του Ρότζερς ολοκλήρωσε τη βραδιά της παίρνοντας αυτό που ήθελε στο King Power Stadium για να διατηρηθεί στο -8 από την κορυφή.

 

Η Γουλβς, που ήταν αρκετά τυχερή με τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ την Κυριακή, πήρε νίκη με σκορ 2-0 απέναντι στη Γουέστ Χαμ, χάρη σε γκολ που πέτυχε στο 23ο λεπτό ο Ντέντονκερ από γύρισμα του Ζοάο Μουτίνιο και στο 86' ο Κουτρόνε ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς. Στην 5άδα και πάνω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η ομάδα του Νούνο Σάντο.

 

Στο St. Mary's η αναμέτρηση της Σαουθάμπτον με τη Νόριτς στο πρώτο της κομμάτι ήταν τόσο κακή που αποδείκνυε ξεκάθαρα γιατί οι δύο ομάδες είναι τόσο χαμηλά στη βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ. Παρ' όλα αυτά, οι «άγιοι» στο 22' με τον Ντάνι Ινγκς από γέμισμα του Γουόρντ – Πρόους (οι δυο τους... τραβάνε το κουπί στην ομάδα φέτος) άνοιξαν το σκορ, για να έρθει και το 2-0 από τον Μπέρτραντ εύκολα στο 43' έπειτα από κεφαλιά του Σέιν Λονγκ που του έδωσε την ευκαιρία να πλασάρει εύκολα από κοντινή απόσταση. Τα «καναρίνια» προσπάθησαν ν' αντιδράσουν, το έκαναν με τον Τεέμου Πούκι στο 66' από εξαιρετική μπαλιά του Τετέι, ωστόσο, έμειναν στο -4 από τις θέσεις της σωτηρίας.

 

Κώστας Ζάλιαρης