«Μαχαιριά» στο 93’ από την Λέστερ, ούτε την Άστον Βίλα η Γιουνάιτεντ!

Στο πρώτο του φετινό παιχνίδι στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Κελέσι Ιεανάτσο χάρισε μια σπουδαία νίκη (2-1) στην Λέστερ με γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τις «αλεπούδες» να περνούν στην δεύτερη θέση και με διαφορά από την Μάντσεστερ Σίτι! Καθηλωμένος ο Μάρκο Σίλβα, που ίσως ήδη γνωρίζει πως έρχεται απόλυση. Για τρίτο σερί παιχνίδι μακριά από τη νίκη και τρίτο στα τέσσερα τελευταία στην Πρέμιερ Λιγκ έμεινε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την Άστον Βίλα να παίρνει παλικαρίσιο 2-2 στο «Ολντ Τράφορντ» ζητώντας -μάλιστα- περισσότερα.



«Μαχαιριά» στο 93’ από την Λέστερ, ούτε την Άστον Βίλα η Γιουνάιτεντ!

Το βλέμμα του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού τα λέει όλα...

Ο Πορτογάλος έμεινε καρφωμένος στην πλάγια γραμμή να βλέπει τον VAR να καταλογίζει το γκολ της Λέστερ, το οποίο αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ έπειτα από υπόδειξη του βοηθού, γνωρίζοντας πως λογικά ήρθε το τέλος για εκείνον και τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ. Συν του ότι η ομάδα του άξιζε περισσότερα, δεν ήθελε πολύ ο άνθρωπος για να μείνει άφωνος και σχεδόν βουρκωμένος από την έκβαση του ματς. Γενικά οι γηπεδούχοι έδιναν την αίσθηση ότι ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, όμως η Έβερτον έκανε σπουδαίο ματς στο αμυντικό κομμάτι και εάν ήταν λίγο πιο προσεκτική τότε θα μπορούσε να φύγει ακόμη και με το διπλό.

Οι δύο πλευρές πήγαν στο ημίχρονο με το γκολ του Ριτσάρλισον (22’) να τις χωρίζει, με τον Βραζιλιάνο να πιάνει μια ωραία γυριστή κεφαλιά στην κίνηση και να παγώνει το «King Power», με τον κόσμο στην εξέδρα να βλέπει ωστόσο άμεση αντίδραση στο δεύτερο μέρος. Αφού δεν είχε την ευκαιρία να σκοράρει από την άσπρη βούλα στα πρώτα 45’, με τον VAR να στερεί πέναλτι στην ομάδα του, ο Βάρντι σκόραρε σε open play στο 68’ για να φέρει την κατάσταση στα ίσα και έτσι η ένταση της Λέστερ αυξήθηκε περισσότερο. Η Έβερτον κρατούσε καλά και δοκίμαζε να απειλήσει με αντεπιθέσεις, αλλά στο τέλος προδόθηκε από την άμυνά της, με την κάθετη του Ρικάρντο Περέιρα και το τελείωμα του Ιενάτσο μετά από ωραία προσποίηση να πετούν στα σκουπίδια όλη την προσπάθεια που είχε καταβάλει η φιλοξενούμενη μέχρι εκείνο το σημείο.

Στο «Ολντ Τράφορντ», η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να μπήκε στην δεκάδα αλλά προβλημάτισε ξανά, με την Άστον Βίλα να κάνει τρομερό πρώτο ημίχρονο και να αδικείται από το 1-1 με το οποίο πήγαν οι ομάδες στην ανάπαυλα. Ο Τζακ Γκρίλις είχε σκοράρει σπουδαίο γκολ στο 11’ για να ανοίξει το σκορ, με τον Μάρκους Ράσφορντ να στέκεται τυχερός τρία λεπτά πριν το ημίχρονο μιας και η μπάλα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον τερματοφύλακα Τομ Χίτον, που χρεώθηκε με αυτογκόλ.’

Βελτιώθηκαν οι «κόκκινοι διάβολοι» μετά την επιστροφή τους στον αγωνιστικό χώρο, με την βελτίωσή τους αυτή να τους αποφέρει το 2-1 χάρη σε κεφαλιά του Βίκτορ Λίντελεφ στο 64’. Όμως η χαρά κράτησε ελάχιστα αφού δύο λεπτά πιο μετά ο Τάιρον Μινγκς έκανε ένα τρομερό τελείωμα για αμυντικός και διαμόρφωσε από σχετικά νωρίς το τελικό 2-2, χαρίζοντας στους «χωριάτες» έναν υπερπολύτιμο βαθμό, ο οποίος βάσει εικόνας μέχρι το ημίχρονο μπορεί να φαντάζει λίγος για την ομάδα του Μπέρμιγχαμ.