Αδικημένη στο Λονδίνο η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Αδικημένη, τόσο από την ίδια όσο και από το VAR, ήταν στο Λονδίνο η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, που πήρε βαθμό κόντρα στην Τότεναμ (1-1) αλλά ήταν σαν να ηττήθηκε. Πολύ καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι, αστεία η απόφαση του Video Assistant Referee να ακυρώσει το πρώτο γκολ των «λεπίδων». Αγχώδης νίκη για την Έβερτον, καθάρισε εύκολα η Μπέρνλι.



Αδικημένη στο Λονδίνο η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Στην αγγλική πρωτεύουσα η Τότεναμ είχε ένα πάρα πολύ δύσκολο απόγευμα μιας και μετά την επικράτησή της με σκορ 4-0 κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα για το Τσάμπιονς Λιγκ τα πράγματα ήταν πολύ απαιτητικά. Εξαιρετικά διαβασμένη η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, δεν χρειάστηκε σχεδόν καθόλου την μπάλα στα πόδια της για να βγάλει σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, οι οποίες ωστόσο δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ. Αυτό ήταν κάτι που θα το πλήρωνε η ομάδα του Κρις Γουάιλντερ αργότερα, με τον καυτό Σον Χέουνγκ-Μιν να σπάει τον γόρδιο δεσμό στο πρώτο λάθος της αντίπαλης άμυνας και να κάνει το 1-0.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έγινε η φάση που εξόργισε τόσο τους φιλοξενούμενους όσο και τους αγνούς φιλάθλους, μιας και ο ΜακΓκόλντρικ σκόραρε για το 1-1 αλλά το γκολ του ακυρώθηκε μετά από αρκετή ώρα (τρία λεπτά για την ακρίβεια) για οφσάιντ στην εξέλιξη της φάσης, με τον VAR να μετράει και το χιλιοστό και να στερεί την χαρά από την ομάδα του Σέφιλντ. Ωστόσο οι ταξιδιώτες ήταν τόσο αποφασισμένοι να μην φύγουν με άδεια χέρια που σκόραραν και δεύτερη φορά, με τον Μπάλντοκ να σεντράρει και να χρίζεται σκόρερ αφού η μπάλα δεν άλλαξε πουθενά πορεία και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Γκατσανίγα που γενικά ήταν πολύ καλός και ένας από τους κύριους λόγους που το προβάδισμα δεν είχε πάει δεξιά.

«Έπαιξε» VAR και σε αυτήν την φάση, όπως και σε μία λίγο νωρίτερα κατά την οποία ο Σον ζήτησε πέναλτι, αλλά δεν επηρέασε ξανά το παιχνίδι. Στην 5η θέση με την... άδικη ισοπαλία η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, 12η η Τότεναμ.

Μάχη ζωής ή θανάτου κυρίως για τους δύο προπονητές είχαμε στη Νότια Ακτή, με την Σαουθάμπτον να προσπαθεί να γυρίσει στο ματς με την Έβερτον, να φτάνει στην ισοφάριση αλλά να δέχεται και δεύτερο γκολ και να χάνει 2-1. Μόλις από το 4ο λεπτό το πρώτο γκολ των «ζαχαρωτών», στο 50’ η ισοφάριση του Ντάνι Ινγκς που μονοπωλεί το σκοράρισμα για την ομάδα του, για να έρθει γκολ του Ριτσάρλισον ένα τέταρτο πριν το φινάλε και να χαρίσει το τρίποντο στο σύνολο του ανακουφισμένου Μάρκο Σίλβα, που αντιθέτως με τα όσα μας έχει συνηθίσει έδειχνε πολύ χαρούμενος για την εξέλιξη αυτή. Άλλωστε κατά πάσα πιθανότητα του χαρίζει λίγο χρόνο στο τιμόνι, αντιθέτως με αυτόν που έχει απομείνει στην αντίπερα όχθη για τον Ραλφ Χάζενχουλτ.

Μια παρωδία παρουσίασε στην έδρα της Μπέρνλι η Γουέστ Χαμ, με τους γηπεδούχους να μην έχουν κανένα πρόβλημα να επικρατήσουν με σκορ 3-0. Αυτό που ξεχώρισε από την αναμέτρηση είναι το τεράστιο λάθος που έκανε ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο, που είναι ο κύριος υπεύθυνος για την διαμόρφωση του τελικού σκορ γύρω στην μία ώρα αγώνα.

Ανατροπή είχαμε και στο Νιούκαστλ, με τους γηπεδούχους του Στιβ Μπρους να σκοράρουν μέσα σε δέκα αγωνιστικά λεπτά (42’, 52’) για να γυρίσουν σε 2-1 το 0-1 όπως είχε διαμορφωθεί από το 14’ με γκολ του Γουίλσον.