Η Λέστερ τσάκισε τις «καρακάξες»!

Σαν να μην κατέβηκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο του King Power Stadium η Νιούκαστλ, υπέστη ολοκληρωτική διάλυση από τη Λέστερ! Οι «αλεπούδες» έφτασαν με τεράστια ευκολία στο τελικό 5-0, έχοντας και αριθμητικό πλεονέκτημα από το 43' λόγω αποβολής του Χέιντεν. Δυο γκολ ο Βάρντι στο ματς.  



Η Λέστερ τσάκισε τις «καρακάξες»!

Άνετο ήταν το Κυριακάτικο απόγευμα για τη Λέστερ που ήρθε αντιμέτωπη με μια Νιούκαστλ, η αδυναμία της οποίας να εμφανιστεί ανταγωνιστική στον αγωνιστικό χώρο έγινε ξεκάθαρη από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στο King Power Stadium. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς έδειχνε ν' αντιμετωπίζει το ματς με υπομονή και ψυχραιμία και ουδέποτε χρειάστηκε να πατήσει πιο δυνατά το πόδι στο γκάζι, όπως το έκανε για παράδειγμα στο πρώτο γκολ των «αλεπούδων» ο Ρικάρντο Περέιρα.

Στο 16ο λεπτό, ο Πορτογάλος ξεκίνησε μια κούρσα από δεξιά, δεν τον σταμάτησε κανείς, απλά τον κοιτούσαν όλοι οι αντίπαλοί του, άλλαξε μια φορά τη μπάλα με τον Αγιόθε Πέρεθ, την έφερε στο αριστερό και από το ύψος της περιοχής έκανε το χαμηλό σουτ για το 1-0. Οι «καρακάξες» λίγο πριν την ανάπαυλα έμειναν με δέκα παίκτες όταν στο 43' ο Χέιντεν μπήκε με απίστευτη δύναμη σε διεκδίκηση της φάσης και δικαίως είδε την κόκκινη κάρτα.

Εφόσον ήταν παντελώς ακίνδυνη στην αριθμητική ισορροπία, η Νιούκαστλ δεν θα μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα με δέκα παίκτες και αυτό επιβεβαιώθηκε. Στο 54' ο Βάρντι είδε τον Ντουμπράβκα να μην μπορεί να σταματήσει τη μπάλα και να τη μαζεύει από τα δίχτυα του για το 2-0, ενώ, στο 56' ο Ντουμέτ πέτυχε αυτογκόλ με κόντρα σε σουτ που έκανε ο Πράετ, με τον δείκτη του σκορ να φτάνει στο 3-0 υπέρ της Λέστερ. Το μαρτύριο της ομάδας του Στιβ Μπρους δεν είχε τελειωμό με τέτοια εικόνα διάλυσης που παρουσίαζε πλέον και στο 64' ο Βάρντι με το δεύτερο προσωπικό του γκολ με κεφαλιά από σέντρα του Ολμπράιτον έγραψε το 4-0, για να έρθει και το 5ο και τελευταίο γκολ της αναμέτρησης από τον Εντιντί στην ολοκλήρωση των 90 λεπτών, κατεβάζοντας τη μπάλα και τελειώνοντας τη φάση από σέντρα του Τσίλγουελ. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λέστερ: Σμάιχελ, Ρικάρντο Περέιρα, Έβανς, Σογιούνκου, Τσίλγουελ, Εντιντί, Πέρεθ (84' Γκρέι), Πράετ (79' Τσιντουρί), Τίλεμανς, Μπαρνς (58' Ολμπράιτον), Βάρντι

Νιούκαστλ: Ντουμπράβκα, Κραφτ, Λασέλ, Σαρ, Ντουμέτ, Χέιντεν, Λόνγκσταφ, Αλμιρόν (74' Γέντλιν), Μούτο (45' + 1' Κι), Ατσού, Ζοέλιντον (63' Κάρολ)

Κώστας Ζάλιαρης