Με τα.. χίλια ζόρια και η Σίτι

Μετά τις δυσκολίες που συνάντησε η Λίβερπουλ κόντρα στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, δυσκολίες συνάντησε και η Μάντσεστερ Σίτι στο «Γκούντισον Παρκ», με τον Ραχίμ Στέρλινγκ να τιμωρεί την Έβερτον για τις χαμένες ευκαιρίες της και για εκατοστά να διαμορφώνει το τελικό 3-1. Παραμένει στους πέντε βαθμούς η διαφορά των «πολιτών» από τους πρωτοπόρους «κόκκινους».



Με τα.. χίλια ζόρια και η Σίτι

Αν και όλα έμοιαζαν εύκολα για το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα, ειδικά μετά το πρώτο γκολ με σκόρερ τον Γκαμπριέλ Ζεσούς στο 24ο λεπτό, η κατάσταση δυσκόλεψε πολύ στην συνέχεια και η κουβέντα θα ήταν διαφορετική εάν τα «ζαχαρωτά» κατάφερναν να ισοφαρίσουν σε 2-2. Έχοντας τον απόλυτο έλεγχο και το μεγαλύτερο κομμάτι της κατοχής της μπάλας, η Σίτι έκανε κάποιες απόπειρες για να επισκεφθεί την περιοχή των παικτών του Μάρκο Σίλβα, με την καλύτερη να έρχεται στο γκολ του Βραζιλιάνου όταν η μπάλα έφτασε στον Κέβιν Ντε Μπρόινε και από εκεί συστημένη στον Βραζιλιάνο στράικερ που βρισκόταν στο σωστό σημείο για να προλάβει τον Τζόρνταν Πίκφορντ και με κεφαλιά-ψαράκι να κάνει το 0-1.

Δεν συνηθίζεται, αλλά ίδιο γκολ είχαμε και από την άλλη πλευρά του γηπέδου, όταν εννέα λεπτά αργότερα μια αδράνεια στην άμυνα της Σίτι έδωσε την ευκαιρία στον Σίμους Κόουλμαν να γεμίσει από δεξιά προς την εστία του επερχόμενου Έντερσον, με αυτήν την... μίξη σέντρας και τελικής προσπάθειας να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Βραζιλιάνου έπειτα και την παρέμβαση του Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν πάνω στην γραμμή. Στον νεαρό το γκολ του 33', αν και ήταν βέβαιο πως θα ερχόταν ακόμη κι αν δεν πήγαινε προς την πορεία της μπάλας. Το γκολ πάγωσε λίγο τους φιλοξενούμενους και το ημίχρονο βγήκε χωρίς κάποια αλλαγή στο σκορ, για να έρθει ένα δεύτερο με περίπου ίδιο μοτίβο.

Οι «πολίτες» δοκίμασαν και πάλι να είναι το αφεντικό της αναμέτρησης και στο 71' ανταμείφτηκαν με το 1-2 χάρη σε μια αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Ρίγιαντ Μάχρεζ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, με τον Αλγερινό να περνάει την μπάλα πολύ αριστερά από το τείχος του Πίκφορντ αλλά και από το απλωμένο δεξί χέρι του Άγγλου κίπερ, που έπεσε στην γωνία του αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα για να αποτρέψει το νέο προβάδισμα των φιλοξενούμενων. Από εκείνο το σημείο και μετά η Έβερτον δεν είχε να χάσει κάτι και έτσι οι ποδοσφαιριστές της άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο θέλοντας να πιέσουν την ασταθή αντίπαλη άμυνα, κάτι που κατάφεραν κυρίως μέσα από τα στημένα, αλλά και μια τεράστια ευκαιρία του Κάλβερτ-Λιούιν σε κανονική ροή αγώνα. Συγκεκριμένα ο νεαρός επιθετικός βγήκε τέλεια στην πλάτη της άμυνας, αλλά δεν πρόλαβε τον Έντερσον ο οποίος έκανε επαφή και παραχώρησε κόρνερ. Πρωταγωνιστής και στην άλλη μεγάλη φάση της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ ο Βραζιλιάνος πορτέρο, που έπεσε άψογα στην δεξιά του γωνία για να κρατήσει εκτός εστίας μια... θανατηφόρα κεφαλιά του Γέρι Μίνα.

Στο 84' ήρθε και η τιμωρία, με τον Στέρλινγκ να βάζει κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς με δυνατό σουτ έπειτα από προσπάθεια των συμπαικτών του στην δεξιά πτέρυγα. Δοκάρι και μέσα η βολίδα του Άγγλου εξτρέμ, σε μια φάση που χρειάστηκε και η τεχνολογία γραμμής για να επιβεβαιώσει το γκολ αφού η μπάλα ίσα που πέρασε την γραμμή πριν την βγάλει με το χέρι εντελώς ενστικτωδώς ο Πίκφορντ.

Παίκτης του αγώνα, τόσο για το κρίσιμο γκολ όσο και για την ώριμη εμφάνισή του, αναδείχθηκε ο Μάχρεζ. Νωρίς τελείωσε η αναμέτρηση για τον Θίο Γουόλκοτ, που δέχθηκε μπάλα στο πρόσωπο μόλις στο 2ο λεπτό, έμεινε για αρκετή ώρα κάτω και στην συνέχεια πέρασε εκτός με φορείο. Στους 21 μετά την δύσκολη νίκη της με 1-0 στην έδρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ η Λίβερπουλ, από πίσω της με 16 η Σίτι. Από την πλευρά της η Έβερτον έχει 7 και είναι μόλις δύο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι συνθέσεις:

Έβερτον: Πίκφορντ, Κόουλμαν, Κιν, Μίνα, Ντίνι, Σναϊντερλέν (81' Ντέιβις), Ντελφ, Γουόλκοτ (7' Ιγουόμπι, 74' Μόιζε Κεν), Σίγκουρντσον, Ριτσάρλισον, Κάλβερτ-Λιούιν

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Οταμέντι, Φερναντίνιο, Ζιντσένκο, Ντε Μπρόινε (80' Μπερνάρντο), Ρόντρι, Γκιουντογκάν, Μάχρεζ, Στέρλινγκ (86' Νταβίδ Σίλβα), Γκαμπριέλ Ζεσούς (66' Αγουέρο)

Γιώργος Σιάφας