Το ότι γύρισε ο Ζιντάν ήταν λάθος και τώρα δεν θα φύγει με του όρους του!

Ο Ζινεντίν  Ζιντάν έχει κάνει δύο κινήσεις τους τελευταίους 16 μήνες. Η μία ήταν σοφή, όταν έφυγε αμέσως μετά την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενα Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης τον Μάιο  του 2016. Η δεύτερη το πιο πιθανό είναι να αποδειχθεί μοιραία, αφού το να επιστρέφεις ποτέ δεν είναι κάτι εύκολο ειδικά όταν μιλάμε για έναν τέτοιο ποδοσφαιρικό οργανισμό! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Το ότι γύρισε ο Ζιντάν ήταν λάθος και τώρα δεν θα φύγει με του όρους του!

Ένας από τους μεγαλύτερους καθηγητές στο marketing έλεγε χρόνια ολόκληρα στους σπουδαστές του, αν έχετε την λύση τότε θα σας βρω το πρόβλημα! Στην περίπτωση της Ρεάλ Μαδρίτης αυτό ισχύει σε μόνιμη βάση, διαχρονικά. Από τη δεκαετία του 70 και την τετραετή παραμονή του Γιουγκοσλάβου Μίλιαν Μίλιανιτς στον πάγκο των «Μερένγκες», ο οποιος  ωστόσο αποτελούσε προσωπική επιλογή του αείμνηστου Μπερναμπέου, οι προπονητές σε αυτόν τον πάγκο αντέχουν κατά μέσο όρο λιγότερος από 28 μηνες!

Κάποτε, από το 1960 έως το 1974 ο προπονητής ήταν ένας ακόμα και στις σεζόν που τα πράγματα στράβωναν πολύ! Ο Μιγκέλ Μουνιόθ, δεν ήταν απλά μία εμβληματική φυσιογνωμία αλλά και κάποιος που ο Μπερναμπέου εμπιστευόταν τυφλά και με πολύ μεγάλη δυσκολία πήρε την απόφαση της απομάκρυνσης του το καλοκαίρι του 74.

Τώρα είναι άλλες οι εποχές εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα και όταν μιλάμε για την Ρεάλ η λογική καταργείται. Πρόκειται για μία ομάδα που απέλυσε τον Γιούπ Χάινκες, το 1998, παρότι ο Γερμανός μόλις την είχε ξαναφέρει στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από 32 χρόνια. Είναι η ομάδα στην οποία απολύθηκε ο Ντελ Μποσκε των δυο Champions league, ο Φάμπιο Καπέλο των συνεχόμενων πρωταθλημάτων, ο Μπερντ Σούστερ το ίδιο και ουσιαστικά μη ξεχνάμε πως εξωθήθηκε στην έξοδο ο Καρλο Αντσελότι το 2015.

Για τον Ζιντάν  η επιστροφή υπό οποιοδήποτε πρίσμα κι αν το δει κάποιος δεν έβγαζε νόημα! Η ομάδα που κατέκτησε τα τρόπαια και στην οποία είχε ο ίδιος σημαντικότατη συμβολή, ήταν στρωμένη και ετοιμη. Και φυσικά διέθετε ένα υπερόπλο στο πρόσωπο του Κριστιάνο Ρονάλντο. Τώρα, θέλει από την αρχή κτίσιμο παρότι υπάρχουν μέσα στην εντεκάδα σημαντικότατοι παίκτες οι οποίοι έχουν πάρει τίτλους, αλλά τα καλύτερα χρόνια της καριέρας τους βρίσκονται πλέον πίσω τους και όχι μπροστά.

Ο Γαλλος έκανε και κακές επιλογές το καλοκαίρι, αφήνοντας γυμνή την ομάδα στα χαφ ενώ η οπερέτα με τον Μπέιλ μόνο ζημιά προκάλεσε και στον ίδιο και στο κλαμπ.

Το ξεκίνημα της σεζόν δεν είναι καλό, αλλά το χειρότερο δεν ήταν η  ήττα στο Παρίσι αλλά η καταρρεύσει και η παράδοση ουσιαστικά άνευ όρων. Ο ισπανικός τύπος και κυρίως εκείνος της Μαδρίτης, που πάντα χτυπάει τα ταμπούρλα του πολέμου κατ’επιταγήν της διοίκησης, γράφει πως είναι στριμωγμένος ο Ζιζού στη γωνία και αυτό μόνο ευχάριστα δεν μπορεί να διαβαστεί.

Ο επόμενος μήνας θα είναι καθοριστικός. Η μόνη περίπτωση να γυρίσει το χαρτί ειναι να αρχίσουν να έρχονται αποτελέσματα, ακόμα και αν δεν βοηθήσει η αγωνιστική εικόνα. Σε περίπτωση όμως που συμβεί κάπου ακόμα ένα αγωνιστικό στραπάτσο, το πιο πιθανό είναι αυτή επιστροφή τους ήτα Σε περίπτωση όμως που συμβεί κάπου ακόμα ένα αγωνιστικό στραπάτσο, το πιο πιθανό είναι αυτή η επιστροφή του Ζιντάν να ολοκληρωθεί με πόνο σε αντίθεση με τον συναισθηματικό τόνο με τον οποίο τελείωσε η προηγούμενη θητεία του!