Για το… σερί και το ιστορικό ρεκόρ!

Ημέρα ντέρμπι η σημερινή. Λίβερπουλ-  Άρσεναλ στις 19:30 και το περιμένουμε πως και πως. Τι μας έχουν διδάξει οι συναντήσεις των δύο ομάδων στο «Άνφιλντ» τα τελευταία χρόνια; Ποιο ρεκόρ επιχειρούν να καταρρίψουν οι «κόκκινοι»;  



Για το… σερί και το ιστορικό ρεκόρ!

Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Για την Άρσεναλ η φράση: «Από το Άνφιλντ δεν περνάς» έχι πλήρη εφαρμογή. Όχι φέτος, πέρυσι, αλλά τα τελευταία επτά χρόνια! Η Λίβερπουλ έχει οχυρώσει για τα καλά την έδρα της και ενάντια στους «κανονιέρηδες» έχει βρει τον τρόπο να παίρνει στις περισσότερες περιπτώσεις τη νίκη, στη χειρότερη την ισοπαλία.

Στα έξι τελευταία ντέρμπι των δύο ομάδων στο Μέρσεϊσάιντ, η Λίβερπουλ έχει νικήσει στα 4 και έχει έρθει ισόπαλη στα άλλα δύο. Η τελευταία φορά που ηττήθηκε μπροστά στο κοινό της από την Άρσεναλ ήταν το 2012, τότε που ακόμα οι Λονδρέζοι είχαν στις τάξεις τους παίκτες τύπου Ποντόλσκι, Αρτέτα και Καθόρλα, ενώ η Λίβερπουλ αγωνιζόταν με Σουάρεζ, Τζέραρντ και… Στέρλινγκ!

Συγκεκριμένα για τους «reds» το αποψινό ντέρμπι έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού με νίκη – εκτός ότι διευρύνουν το αήττητο σερί τους- θα ισοφαρίσουν την επίδοση με τις περισσότερες σερί νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ, το οποίο βαστά από το 1990 όταν στον πάγκο βρισκόταν ο Κένι Νταλγκλίς. Με το τρίποντο οι «κόκκινοι» θα φτάσουν τα 12 συνεχόμενα στο πρωτάθλημα και θα έχουν την ευκαιρία να γράψουν νέα ιστορία!

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, για τους γηπεδούχους δεν υπάρχουν νέα προβλήματα τραυματισμών. Ο Άντριαν θα συνεχίσει κάτω από τα δοκάρια αντί του Άλισον, ενώ υπάρχουν ελπίδες να δούμε ξανά στη μεσαία γραμμή τους Φαμπίνιο και Χέντερσον στη θέση των Τσάμπερλεϊν, Μίλνερ, ενώ εκτός πλάνων παραμένει ο τραυματίας Κεϊτά.

Στον αντίποδα, οι Τζάκα και Εζίλ επέστρεψαν στις προπονήσεις και ίσως αγωνιστούν, όπως και ο Χόλντινγκ. Αντίθετα παραμένουν εκτός δράσης οι Τίρνεϊ, Μπεγερίν, Ρόου και Μαυροπάνος.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Λίβερπουλ: Άντριαν, Αλεξάντερ- Άρνολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Μίλνερ, Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ

Άρσεναλ: Λένο, Μάιτλαντ- Νάιλς, Παπασταθόπουλος, Νταβίντ Λουίζ, Μονρεάλ, Γκεντουζί, Τζάκα, Πέπε, Σεμπάγιος, Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ.