Το... καθάρισε ο 50αρης Ομπαμεγιάνγκ

Φτάνοντας τα 33 γκολ σε 50 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ, γρηγορότερα από τους Ράιτ – Ανρί – Φαν Πέρσι, ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ήταν αυτός που έκρινε την πρεμιέρα της ¶ρσεναλ στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0 στην έδρα της αξιόμαχης Νιούκαστλ. «Κουλούρια» στο Λέστερ – Γουλβς, με το VAR να παίζει τον ρόλο του.



Το... καθάρισε ο 50αρης Ομπαμεγιάνγκ

Τα... κάστανα από την φωτιά έβγαλε για την ομάδα του Ουνάι Έμερι ο Γκαμπονέζος επιθετικός, που βρέθηκε στο σωστό σημείο στο δεύτερο ημίχρονο για να κοντρολάρει την μπάλα και να εκτελέσει σε δεύτερο χρόνο, χαρίζοντας στους Λονδρέζους το πρώτο τους τρίποντο για την τρέχουσα σεζόν. Και μάλιστα το έκανε σε μια ιδιαίτερη ημέρα για τον ίδιο, μιας και συμπλήρωσε 50 συμμετοχές στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου από τον Φεβρουάριο του 2018 όταν και έκανε το ντεμπούτο του. ¶ξιο αναφοράς είναι και το γεγονός πως έκτοτε έχει το 1/3 των γκολ της ομάδας του στην Πρέμιερ (33/102).

Όσον αφορά την αναμέτρηση, η ¶ρσεναλ έπρεπε να περιμένει μέχρι το 58ο λεπτό για να βρει δίχτυα και γενικότερα (σ.σ να περιμένει) ένα ολόκληρο ημίχρονο για να αρχίσει να είναι απειλητική και καλή στο γρασίδι. Κι αυτό γιατί οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυναμικά στο γήπεδο υπό τις οδηγίες του Στιβ Μπρους, κερδίζοντας μάλιστα τον... ξενερωμένο κόσμο τους που είχε βάλει στο επίκεντρο για ακόμη μία φορά τον ιδιοκτήτη του συλλόγου, Μάικ ¶σλεϊ. Η εξέδρα άρχισε να ζεσταίνεται σταδιακά, για να κάνει το... μπαμ προς το τέλος του πρώτου μέρους όταν αρχικά ζήτησε πέναλτι και εν συνεχεία δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει γκολ του Τζόντζο Σέλβι μιας και η πορεία της μπάλας σταμάτησε στο δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε ως επί το πλείστον στους φιλοξενούμενους, που έγιναν πιο γρήγοροι στο τρανζίσιον -στοιχείο που τους είχε λείψει πολύ μέχρι να πάνε στα αποδυτήρια και να ακούσουν ολοκληρωμένα τις νέες οδηγίες του Έμερι. Ντεμπούτο με τα κόκκινα (σ.σ κίτρινα εν προκειμένω) έκανε και ο Νικολά Πεπέ, που πέρασε ως αλλαγή στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου. Το ίδιο ίσχυσε και για τον Ντάνι Θεμπάγιος.

Στον άλλο αγώνα του μεσημεριού, η Λέστερ του Μπρένταν Ρότζερς φιλοξένησε την Γουλβς του Νούνο Εσπίριτο Σάντο, με τους δύο προπονητές να γίνονται μάρτυρες της ανικανότητας των ομάδων τους να βρουν τόσο στόχο όσο και γενικότερα τελικές ευκαιρίες. Είναι αξιοσημείωτο πως οι «αλεπούδες» χρειάστηκαν 83 ολόκληρα λεπτά για να βρουν τελική προς την εστία. Σημείο αναφοράς του ματς ήταν το γκολ του Ντεντόκερ στο πρώτο ημίχρονο, ένα γκολ που ωστόσο δεν μέτρησε στην συνέχεια, με τον διαιτητή να προχωράει στην ακύρωσή του μετά από χρήση του VAR κατά την οποία εντοπίστηκε χέρι του Μπολί στην ανάπτυξη της φάσης.