Το… ρίσκο με Ντε Χέα

Ο Νταβίντ Ντε Χέα ήρθε από την Ατλέτικο Μαδρίτης ως άξιος αντικαταστάτης του μεγάλου Έντβιν φαν ντερ Σαρ που κρέμασε πρόσφατα τα γάντια του και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.



Το… ρίσκο με Ντε Χέα

Μέχρι σήμερα ο ταλαντούχος Ισπανός τερματοφύλακας έχει αγωνιστεί σε δύο επίσημα παιχνίδια με την φανέλα της Γιουνάιτεντ. Στο πρώτο παιχνίδι, όπου αντίπαλος ήταν η Μάντσεστερ Σίτι για το Κομιούνιτι Σιλντ, δέχτηκε δύο γκολ στα οποία μπορούσε να αντιδράσει πολύ καλύτερα. Στο πρώτο δεν κάνει σίγουρη έξοδο και ο Λέσκοτ με ευκολία ανοίγει το σκορ. Στο δεύτερο η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική του καθώς δέχεται γκολ από πολύ μακριά και καθυστέρησε να πάει προς την μπάλα.

Πάμε στο επόμενο παιχνίδι στο οποίο αγωνίστηκε ο Ντε Χέα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδεχόταν από την Γουέστ Μπρόμιτς Άμπιον για την 1η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ 2011-2012. Ο Ντε Χέα <<χάρισε>> την ισοφάριση στους γηπεδούχους καθώς η μπάλα πέρασε μέσα από τα χέρια του σε χλιαρό σουτ του Σέι Λονγκ. Ο Γιάνγκ στο 81' ουσιαστικά <<λύτρωσε>> τον τερματοφύλακα του καθώς εάν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ερχόταν ισόπαλη 1-1 με την Γουέστ Μπρομ ο Ντε Χέα θα έμπαινε σίγουρα από νωρίς στο επίκεντρο των αποδοκιμασιών από τους οπάδους. Βέβαια, ο Ντε Χέα έκανε και μία σπουδαία απόκρουση σε τετ-α-τετ ενώ το σκορ ήταν στο 1-0 υπέρ της ομάδας του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Η παρουσία του μέχρι στιγμής σίγουρα δεν ήταν η αναμενόμενη. Όλοι όμως πρέπει να καταλάβουμε πώς είναι αρχή ακόμα και να θυμηθούμε και την πορεία του Κάσπερ Σμάιχελ μέχρι να γίνει ο καλύτερος τερματοφύλακας στην ιστορία του συλλόγου. Όπως ακριβώς δήλωσε κι ο Φέργκιουσον: <<Το πρώτο του ματς ήταν μία βροχερή Τετάρτη κόντρα στην Γουίμπλεντον και είχε ένα δύσκολο βράδυ. Το επόμενο παιχνίδι του ήταν με αντίπαλο την Λιντς, όταν δέχθηκε ένα φτηνό γκολ. Ομως συνέχισε και έγινε κατά τη γνώμη μου ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην ιστορία του συλλόγου. Ο Ντε Χέα είναι 20 ετών και έχει ακόμα πολλή δουλειά μπροστά του>>, ο οποίος στηρίζει τον Ντε Χέα και μάλιστα αναμένεται να του δώσει εκ νέου φανέλα βασικού στο ντέρμπι με την Τότεναμ, αφήνοντας πάλι στον πάγκο τον Άντερς Λίντεγκααρντ.

Πάντως και ο 27χρονος Δανός αλλά και ο νεαρός Μπεν Άμος ήταν πολύ καλοί στην προετοιμασία και ίσως ο πρώτος κερδίσει φανέλα βασικού εάν ο Ντε Χέα συνεχίσει τις κακές εμφανίσεις. Όσο για τον άλλο τερματοφύλακα που ύπαρχει στο ρόστερ, τον Τόμας Κούστσακ, υπάρχει ενδιαφέρον από τη Σέλτικ αλλά τίποτα επίσημο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αποχωρήσει από το Όλντ Τράφορντ καθώς δεν υπολογίζεται, όπως και ο Γκίμπσον ακολουθώντας τον δρόμο των Ομπερτάν, Χάργκριβς, Μπράουν, Σκόουλς, Φαν ντερ Σαρ και Ο' Σέι.

Giannis Xanyhis


(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο info@england365.gr)