Δεν το χάνει μόνη της! (video)

Με το γκολ του Οριγκί στο 86ο λεπτό επικράτησε η Λίβερπουλ με σκορ 3-2 της Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» για την 37η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες που της αναλογούν για τον τίτλο. Φαν Ντάικ (13’) και Σαλάχ (28’) τα πρώτα δύο γκολ των «reds», Άτσου (20’) και Ροντόν (54’) σκόραραν για τους γηπεδούχους.



Δεν το χάνει μόνη της! (video)

Η ομάδα του Κλοπ έφτασε τους 94 βαθμούς και επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μετρώντας ένα ματς περισσότερο από την Μάντσεστερ Σίτι που έχει συλλέξει 92 βαθμούς και υποδέχεται τη Δευτέρα τη Λέστερ στο «Έτιχαντ».

Για τους «κόκκινους» απομένει πλέον μονάχα το εντός έδρας ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τη Γουλβς στις 12 Μαΐου ενώ οι «πολίτες» θα δοκιμάζονται την ίδια μέρα στην έδρα της Μπράιτον.

Το ματς

Η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ στην πρώτη αξιόλογη στιγμή του παιχνιδιού. Η εκτέλεση κόρνερ του Αλεξάντερ-Άρνολτν εξέθεσε την άμυνα του Ράφα Μπενίτεθ και ο Ολλανδός αμυντικός άνοιξε ανενόχλητος το σκορ με καρφωτή κεφαλιά στο 13ο λεπτό.

Οι «καρακάξες» απάντησαν επτά λεπτά αργότερα (20’). Ο Ρίτσι βρέθηκε μόνος του στην αριστερή πλευρά του γηπέδου, σέντραρε στον Ροντόν και το πλασέ του τελευταίου σταμάτησε με το χέρι ο Αλεξάντερ-Άρνολντ πάνω στην γραμμή της εστίας. Η φάση όμως συνεχίστηκε και ο Άτσου που ακολουθούσε ισοφάρισε προ κενής εστίας σε 1-1.

Στο 26’ ο Πέρεθ σημάδεψε το δοκάρι του Άλισον αλλά δύο λεπτά αργότερα η Λίβερπουλ πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ συνεργάστηκε με τον Στάριτζ στην πλάγια γραμμή και η σέντρα του πρώτου επέτρεψε στον Σαλάχ να βρει όσο χρειαζόταν την μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα του Ντουμπράφκα για το 2-1.

Το παιχνίδι ήρθε όμως και πάλι στα ίσα στο 54ο λεπτό. Η εκτέλεση κόρνερ του Κι κατέληξε στον Μανκίγιο και αυτός σημάδεψε με κεφαλιά του Ροντόν, ο οποίος σκόραρε με σουτ στην κίνηση!

Το συγκρότημα του Κλοπ έδειχνε ανήμπορο να απειλήσει μετά το σοβαρό τραυματισμό του Σαλάχ στο 70ο λεπτό, με τον Αιγύπτιο άσο να αποχωρεί με φορείο ύστερα από εναέρια σύγκρουση με τον Ντουμπράφκα.

Και ενώ όλα έδειχναν πως οι Μέρσεϊσαϊντερς θα αποχαιρετήσουν μια ώρα αρχύτερα τη μάχη του τίτλου, ήρθα δύο «χρυσές αλλαγές» του Κλοπ να στείλουν την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για τρίτη φορά. Ο Σακίρι εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια θέση, ο Οριγκί σηκώθηκε για την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με την μπάλα να κοντράρει και το κεφάλι του Λασέλς.

Τα στιγμιότυπα

Οι συνθέσεις

Νιούκαστλ: Ντουμπράφκα, Λασέλς, Σαρ (90+1’ Μούτο), Ντάμετ, Μανκίγιο, Ρίτσι, Κι, Χέιντεν, Ατσού, Πέρεθ, Ροντόν

Λίβερπουλ: Άλισον, Φαν Ντάικ, Λόβρεν (84’ Μίλνερ), Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (66’ Σακίρι), Σαλάχ (73’ Οριγκί), Μανέ, Στάριτζ

Σκόρερς

13’ Φαν Ντάικ, 20’ Άτσου, 28’ Σαλάχ, 54’ Ροντόν, 86’ Οριγκί

Διαιτητής

Άντρε Μάρινερ

Γήπεδο

St James's Park

Γιάννης Τζιουμακλής