Δεν κουνιέται από την τετράδα η Τότεναμ, γράφτηκε ιστορία στο Γουότφορντ – Σαουθάμπτον

Την θέση της στην τετράδα διασφάλισε γι’ αυτήν την αγωνιστική η Τότεναμ, η οποία επικράτησε της Μπράιτον 1-0 χάρη σε γκολ προς το φινάλε. Γράφτηκε ιστορία στο Γουότφορντ – Σαουθάμπτον, με τον Σέιν Λονγκ να σκοράρει στα πρώτα 7 δευτερόλεπτα (!) και αν γίνεται ο πιο γρήγορος σκόρερ από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ. Στο 1-1 το συγκεκριμένο ματς, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στα τελειώματα.



Δεν κουνιέται από την τετράδα η Τότεναμ, γράφτηκε ιστορία στο Γουότφορντ – Σαουθάμπτον

Παιχνίδι με έναν πρωταγωνιστή είχαμε στο νέο γήπεδο της Τότεναμ, με τους Spurs να κάνουν κουμάντο από την αρχή μέχρι και το τέλος. Οι φιλοξενούμενοι είχαν σαφή διάθεση να αμυνθούν και να δώσουν τα πάντα για να κρατήσουν έναν υπερπολύτιμο βαθμό, ωστόσο το τέλος τους βρήκε ξαπλωμένους στο χορτάρι, με τον Κρίστιαν Έρικσεν να σκοράρει δύο λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90’ με όμορφο σουτ,απόδειξη της κλάσης του.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τους γηπεδούχους να είναι εγκλωβισμένοι μπροστά από την πολυπρόσωπη άμυνα των «γλάρων», με την πίεση να ανεβαίνει μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια. Απεγνωσμένος για το γκολ, ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο έριξε στην μάχη και τον Βίνσεντ Γιάνσεν, για να πάρει την λύση από τον Δανό πλέιμεϊκέρ του έχοντας νωρίτερα δει την ομάδα του να χάνει σημαντική ευκαιρία με τον Τόμπι Αλντερβάιρελντ και λίγο πιο πριν τον Ντέλε να ζητάει πέναλτι που δεν πήρε.

Στους 70 βαθμούς η Τότεναμ, τέσσερις περισσότερους από την πέμπτη Άρσεναλ και ξανά ένα τρίποντο μπροστά από την τέταρτη Τσέλσι. Από την άλλη, η Μπράιτον παραμένει ένα τρίποντο πάνω από την Κάρντιφ και εξακολουθεί να βρίσκεται σε περιπέτειες.

Στο άλλο ματς της βραδιάς, ο Σέιν Λονγκ έγραψε ιστορία στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου μιας και του πήρε μόλις 7.69 δευτερόλεπτα για να βρει δίχτυα, σπάζοντας έτσι το ρεκόρ του Λέντλεϊ Κινγκ που κρατούσε από το 2000 (9.82). Το ιστορικό αυτό γκολ δεν ήταν αρκετό για την Σαουθάμπτον για να πάει στους εννέα βαθμούς διαφορά από την Κάρντιφ, μιας και οι γηπεδούχοι πίεσαν πολύ στο φινάλε και εν τέλει -στις καθυστερήσεις- ανταμείφτηκαν με το τέρμα που πέτυχε ο Αντρέ Γκρέι για το τελικό 1-1.

Νωρίτερα η Σαουθάμπτον θα μπορούσε να είχε πάρει προβάδισμα ασφαλείας, ωστόσο προσπάθεια του Νέιθαν Ρέντμοντ σταμάτησε στο «κάδρο» της εστίας του Μπεν Φόστερ. Ο βαθμός ανέβασε την Γουότφορντ στην έβδομη θέση, που θα ανοίξει κι αυτή για Ευρώπη εάν δεν καταφέρει να πάρει το τελευταίο εισιτήριο μέσω του τελικού Κυπέλλου Αγγλίας κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι.

Γιώργος Σιάφας