Μαγικός Αζάρ και 3η θέση για την Τσέλσι (vid)

Με δυο γκολ από τον τρομερό Εντέν Αζάρ, το πρώτο εκ των οποίων αποτελεί στιγμή... ποδοσφαιρικής ποίησης, η Τσέλσι επιβλήθηκε 2-0 της Γουέστ Χαμ στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Στην 3η θέση η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι, που όμως, έχει ματς περισσότερο από τους άμεσους διώκτες της, στο μεγάλο θρίλερ που επικρατεί στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ για την τελική 4άδα.  



Μαγικός Αζάρ και 3η θέση για την Τσέλσι (vid)

Ο ρυθμός που μπορούσε να δώσει η Τσέλσι και η ανωτερότητά της στον αγωνιστικό χώρο, ήταν στοιχεία που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να κοντράρει η Γουέστ Χαμ. Τόσο, που τα «σφυριά» ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος της αναμέτρησης στο «Στάμφορντ Μπριτζ» δίχως τελική προσπάθεια μπροστά από τα καρέ του Κέπα! Οι «μπλε» του Λονδίνου, με τον Καντέ να ξεχωρίζει όταν οι προσπάθειες ξεκινούσαν από τον άξονα, αλλά και τον Εντέν Αζάρ σε... διαολεμένα κέφια, βρήκαν το δρόμο για τα δίχτυα στο 23ο λεπτό. Ο Βέλγος σούπερ σταρ της ομάδας του Μαουρίτσιο Σάρι με ένα απίθανο, μαγικό σλάλομ, τα έβαλε με πέντε αντιπάλους και πλάσαρε ιδανικά τον Φαμπιάνσκι για το 1-0! Ο Ιγουαΐν λίγο αργότερα είχε δοκάρι από πολύ πλάγια θέση, ενώ, λίγο πριν την ανάπαυλα, ο Χάντσον – Οντόι με δυνατό διαγώνιο σουτ ανάγκασε τον Φαμπιάνσκι να επέμβει.

Η Τσέλσι ήθελε και προσπάθησε αμέσως στο δεύτερο ημίχρονο να βρει κι ένα δεύτερο γκολ για να... βάλει το ματς για ύπνο, ο Εντέν Αζάρ στο 48' είχε ένα εξαιρετικό διαγώνιο σουτ από αριστερά που έφυγε λίγο άουτ και στο 54' ήρθε η πρώτη τελική της Γουέστ Χαμ στο παιχνίδι! Και μάλιστα, ήταν αρκετά καλή και επικίνδυνη για την εστία του Κέπα... Από πλάγια θέση, ο Αρναούτοβιτς γύρισε στον Λανσίνι που σούταρε με το δεξί και ο Ισπανός γκολκίπερ απέκρουσε πέφτοντας δεξιά. Και ξάφνου, η μπάλα άρχισε να μεταφέρεται με ταχύτητα μπροστά από τις δύο εστίες, ο Λόφτους – Τσικ στο 55' προσπαθεί αποτυχημένα να κάνει λόμπα μπροστά από τον Φαμπιάνσκι και απέναντι ο Φελίπε Άντερσον αναγκάζει τον Κέπα να πέσει και να μπλοκάρει ένα φαλτσαριστό σουτ.

Η Γουέστ Χαμ είχε αφήσει χώρους πίσω, αλλά η επιθετικές της διαθέσεις άρχισαν να χτυπούν... καμπανάκια στην άμυνα της Τσέλσι. Στο 62', μάλιστα, ο Κρέσγουελ προλαβαίνοντας τον Αθπιλικουέτα, έκανε ένα πολύ καλό σουτ από δεξιά, όμως το φάλτσο δεν γύρισε τη μπάλα προς την εστία κι έφυγε άουτ. Την ίδια στιγμή, Αζάρ και Λόφτους – Τσικ ήταν οι κινητήριοι μοχλοί των «μπλε» στις δικές τους προωθήσεις στο γήπεδο. Η ομάδα του Πελεγκρίνι αρκετά πιο ανταγωνιστική και με πίεση ψηλά στην άμυνα της Τσέλσι, ρίσκαρε για να διεκδικήσει πράγματα. Ο Μπάρκλεϊ στο 79' με προβολή από το δεύτερο δοκάρι δεν κατάφερε να τελειώσει το ματς, με τον Αρναούτοβιτς να τρομάζει τους γηπεδούχους στο 83' σε κεφαλιά που βρήκε και στον Έμερσον και έφυγε κόρνερ! Για τους «μπλε», ο Πέδρο φάνηκε να δίνει κάτι το απροσδόκητο επιθετικά στο τελευταίο πεντάλεπτο, όμως τελικά ο Αζάρ ήταν εκείνος που στο 90' πέτυχε και το 2-0 με δεξί σουτ από το δεύτερο δοκάρι, έπειτα από μπαλιά του Μπάρκλεϊ.

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Έμερσον, Καντέ, Ζορζίνιο, Λόφτους – Τσικ (70' Μπάρκλεϊ), Χάντσον – Οντόι (85' Πέδρο), Ιγουαΐν (76' Ζιρού), Αζάρ

Στον πάγκο: Μπάρκλεϊ, Πέδρο, Καμπαγιέρο, Κόβασιτς, Ζιρού, Γουίλιαν, Κρίστενσεν

Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι, Φρέντερικς, Μπαλμπουένα, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Ράις, Νομπλ (70' Ομπιάνγκ), Αρναούτοβιτς, Λανσίνι, Φελίπε Άντερσον, Τσιτσαρίτο (46' Σνόντγκρας)

Κώστας Ζάλιαρης