Εμφάνιση για επτάδα από την Έβερτον

Εμφάνιση που αφήνει τα πάντα ανοιχτά και την φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην επτάδα έκανε κόντρα στην Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο η Έβερτον, που μετά από ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και σε συνδυασμό με την παθητικότητα των γηπεδούχων έφτασε σε άνετη νίκη με σκορ 2-0.



Εμφάνιση για επτάδα από την Έβερτον

Αναμέτρηση που άφησε τελείως διαφορετικά συναισθήματα ήταν αυτή με την οποία έκλεισε το πρόγραμμα του Σαββάτου για την 32η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, με τα «ζαχαρωτα» να αφήνουν υποσχέσεις για το άμεσο μέλλον και να περνούν την πίεση στις Γουλβς και Λέστερ που είναι αμφότερες έναν βαθμό από πάνω της σε 7η και 8η θέση. Το σύνολο του Μάρκο Σίλβα ήταν καθ’ όλα ανώτερο αυτού του Μανουέλ Πελεγκρίνι, με τον Χιλιανό να βλέπει την ομάδα του να κάνει μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της στην σεζόν.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν και αυτό που είχε όλη την δράση, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν προβάδισμα ασφαλείας μέσα σε 28 λεπτά (5’, 33’) χάρη στα τέρματα -κατά σειρά- των Κερτ Ζουμά και Μπερνάρντ, οι οποίοι δεν άφησαν περιθώρια στον πολύ καλό κατά τα άλλα Λούκας Φαμπιάνσκι, που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα το σκορ. Και η αλήθεια είναι πως εάν δεν ήταν ο Πολωνός τότε ο αγώνας εύκολα θα μπορούσε να κλείσει με περισσότερα τέρματα, κάνοντας τέσσερις κομβικές αποκρούσεις.

Αμέσως με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Πελεγκρίνι έκανε πιο επιθετική την ομάδα του αλλά αυτή δεν είχε έτσι κι αλλιώς ρυθμό και παραγωγικά ήταν εντελώς ανεπαρκής, με τους Μιχαΐλ Αντόνιο και Τσιτσαρίτο να είναι -ενδεικτικά- σχεδόν άφαντοι μετά την είσοδό τους στο γρασίδι. Και ενώ το Ολυμπιακό Στάδιο της αγγλικής πρωτεύουσας άρχισε να αδειάζει από νωρίς, η Έβερτον ξανά βγήκε μπροστά και θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο τέρμα, αλλά η αμαρκάριστη κεφαλιά του Ριτσάρλισον στην καρδιά της μεγάλης περιοχής σταμάτησε στο δοκάρι του Φαμπιάνσκι.

Πολύ δύσκολο το πρόγραμμα μέσα στον Απρίλιο για τα «σφυριά», αισθητά πιο εύκολο αυτό της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ, που όπως προαναφέρθηκε περιμένει τις Γουλβς και Λέστερ αλλά και την έκβαση του Κυπέλλου Αγγλίας για να δει εάν η θέση πίσω από το Top-6 δώσει και αυτή ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι, Σαμπαλέτα, Ογκμπόνα, Ντιοπ, Κρέσγουελ, Ράις, Ομπιάνγκ (46’ Αντόνιο), Λανσίνι, Σνόντγκρας, Λούκας Πέρεθ (46’ Τσιτσαρίτο), Αρναούτοβιτς (67’ Ντιανγκανά)

Έβερτον: Πίκφορντ, Κόουλμαν, Ζουμά, Κιν, Ντίνι, Γκέιγ, Αντρέ Γκόμες, Ριτσάρλισον (90’ Γουόλκοτ), Σίγκουρντσον (85’ Ντέιβις), Μπερνάρντ, Κάλβερτ-Λιούιν (88’ Τοσούν)

Γιώργος Σιάφας