Δύσκολα η Γιουνάιτεντ, υποβιβάστηκε και μαθηματικά η Χάντερσφιλντ!

Τέσσερις «άσσους» και ένα «διπλό» περιελάμβανε το απογευματινό πρόγραμμα του Σαββάτου για την 32η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Δύσκολη νίκη με σκορ 2-1 για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στη Γουότφορντ, «τρίποντο» - μισή σεζόν για τη Σαουθάμπτον στην έδρα της Μπράιτον, εντός έδρας νίκες με σκορ 2-0 για Λέστερ, Μπέρνλι και Κρίσταλ Πάλας! Πρώτος υποβιβασμός για φέτος, αυτός της Χάντερσφιλντ.



Δύσκολα η Γιουνάιτεντ, υποβιβάστηκε και μαθηματικά η Χάντερσφιλντ!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουότφορντ 2-1

Απαιτητικό αποδείχθηκε για τους «κόκκινους διαβόλους» το απόγευμα στο «Ολντ Τράφορντ» απέναντι στην ομάδα του Χάβι Γκράθια. Οι «σφήκες» δημιούργησαν κινδύνους σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά τα γκολ του Ράσφορντ (28’) και Μαρσιάλ (73’) έδωσαν τη νίκη στο συγκρότημα του Σόλσκιερ. Το μόνο που κατάφεραν εν τέλει οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με υπέροχο ατομικό τέρμα του Ντουκουρέ στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας.

Για τον Ράσφορντ, αυτή είναι η πρώτη χρονιά που σκοράρει δέκα γκολ στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ ενώ οι «σφήκες» συνεχίζουν να αγνοούν τη νίκη κάθε φορά που επισκέπτονται την έδρα της Γιουνάιτεντ στο αγγλικό πρωτάθλημα (12 φορές).

Λέστερ-Μπόρνμουθ 2-0

Για πρώτη φορά στην ιστορία της κερδίζει η Λέστερ την Μπόρνμουθ σε αναμέτρηση για την Πρέμιερ Λιγκ, κάτι που δεν είχαν καταφέρει οι «αλεπούδες» στις προηγούμενες επτά περιπτώσεις ( 5 Ήττες – 2 Ισοπαλίες). Τα τέρματα σημείωσαν ο Γουές Μόργκαν με υπέροχο τακουνάκι ύστερα από σουτ που επιχείρησε ο Τσίλγουελ στο 11και ο Βάρντι με κεφαλιά στο 82ο λεπτό.

Μπέρνλι-Γουλβς 2-0

Πολύ σημαντική νίκη για τους «clarets», με τον Κόαντι να στέκεται άτυχος και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά από δύο λεπτά παιχνιδιού, αφού προηγουμένως το πλασέ του Γουντ σταμάτησε στο δοκάρι των «λύκων».  Το 2-0 «έγραψε» στο 77’ ο Ντουάιτ ΜακΝίλ έπειτα από όμορφη προσπάθεια και διαγώνιο αριστερό σουτ.

Η ομάδα του Σον Ντάις κερδίζει τους «λύκους» σε εντός έδρας ματς μετά από 9 αποτυχημένες απόπειρες σε όλες τις διοργανώσεις (5 ήττες – 4 Ισοπαλίες) ενώ αυτό είναι το πρώτο τους «τρίποντο» με τον συγκεκριμένο αντίπαλο στο πλαίσιο της Πρέμιερ Λιγκ (σ.σ. η Γουλβς είχε πάρει τα 3 προηγούμενα ματς).

Κρίσταλ Πάλας-Χάντερσφιλντ 2-0

Το συγκεκριμένο ζευγάρι είχε δώσει στο παρελθόν 7 παιχνίδια στο πλαίσιο της Πρέμιερ Λιγκ και σε κανένα από αυτά δεν είχε σκοράρει ποτέ ο γηπεδούχος. Σήμερα η συγκεκριμένη παράδοση έλαβε τέλος, με τους Λούκα Μιλιβόγιεβιτς (με πέναλτι στο 77’) και Πάτρικ Φαν Άανχολντ (88’) να χαρίζουν τη νίκη στους «αετούς». Υποβιβάστηκε και μαθηματικά η Χάντερσφιλντ.

Μπράιτον-Σαουθάμπτον 0-1

Σε ένα ματς που ο Ραλφ Χάζενχουτλ είχε ονομάσει μεταφορικά «εξάποντο», οι «Άγιοι» κατάφεραν να δραπετεύσουν από το «AMEX» με τους τρεις βαθμούς της νίκης χάρις στον Εμίλ Χόιμπεργκ και το γκολ που αυτός σημείωσε στο 53ο λεπτό. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση ανάμεσα στις δύο ομάδες που δεν ολοκληρώνεται ισόπαλη, κάτι που είχε συμβεί στο σύνολο των τριών περιπτώσεων του παρελθόντος.

 Γιάννης Τζιουμακλής