Στα ημιτελικά του Κυπέλλου η Γουότφορντ

Το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας πήρε η Γουότφορντ. Οι «σφήκες» εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους και άφησαν εκτός συνέχειας την Κρίσταλ Πάλας με σκορ 2-1 και πλέον περιμένουν αντίπαλο στο «Γουέμπλεϊ».



Στα ημιτελικά του Κυπέλλου η Γουότφορντ

Σε ένα πολύ θερμό από άποψη ατμόσφαιρας μεσημέρι στο «Vicarage Road» η ομάδα του Χάβι Γκράθια ξεπέρασε την κακή επιστροφή της από τα αποδυτήρια και πήρε μια πολύ λογική πρόκριση στους «4» του FA Cup, με τον Ισπανό προπονητή να κάνει κίνηση-ματ και να εντοπίζει στο πρόσωπο του Αντρέ Γκρέι τον άνθρωπο που θα ξελασπώσει το σύνολό του.

Όπερ και έγινε, με τον ποδοσφαιριστή του να του ανταποδίδει την εμπιστοσύνη δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο γρασίδι και να διαμορφώνει το αποτέλεσμα στο 79’. Όσον αφορά το ματς στο σύνολό του, οι γηπεδούχοι είχαν κάνει ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο στο οποίο άνοιξαν το σκορ με τον Ετιέν Καπού, που σημείωσε το τρίτο του τέρμα στην διοργάνωση ενώ στην Πρέμιερ Λιγκ έχει μόλις ένα. Πέρασαν ανεκμετάλλευτες όλες οι υπόλοιπες ευκαιρίες, με κύριο εκφραστή τον Τζεράρ Ντεουλοφέου που δεν μπόρεσε να βρει στόχο σε αρκετές περιπτώσεις.

Αυτό επέτρεψε στην ομάδα του Ρόι Χότζον να βγει καλύτερη μετά την ανάπαυλα για να διεκδικήσει ξανά επί ίσοις όροις την πρόκριση, με τον Μισί Μπατσουαγί να είναι αυτός που κατάφερε να νικήσει τον Εουρέλιο Γκόμες στο 62’. Λίγο πριν ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ είχε κρατήσει απαραβίαστη την εστία του με σημαντικές αποκρούσεις.

Μετά το γκολ της Πάλας η Γουότφορντ ξανά βρήκε τον εαυτό της και άρχισε να δημιουργεί και πάλι ευκαιρίες τόσο πριν όσο και μετά το 2-1. Παραλίγο να τιμωρηθεί, όταν ο Λούκα Μιλιβόγιεβιτς απομάκρυνε προ της γραμμής και επέτρεψε να ακολουθήσει μια πολύ καλή στιγμή στο άλλο μισό του γηπέδου με... άστοχο εκτελεστή τον Γουάν-Μπισάκα στις καθυστερήσεις.

Τα γκολ της συνάντησης:

 
 

 

 

Οι συνθέσεις:

Γουότφορντ: Γκόμες, Κίκο, Μαριάπα, Κάθκαρτ, Χολέμπας (46' Μασίνα), Ντουκουρέ, Καπού, Χιουζ (77' Γκρέι), Ντεουλοφέου (89' Κλέβερλι), Περέιρα, Ντίνι

Κρίσταλ Πάλας: Γουάιτα, Γουάν-Μπισάκα, Τόμκινς, Κέλι, Σλουπ, Κουγιατέ, Μιλιβόγιεβιτς, ΜακΆρθουρ (84' Μπεντέκε), Μέγιερ, Τάουνσεντ, Μπατσουαγί

Γιώργος Σιάφας