Η Άρσεναλ έβαλε τέλος στο αήττητο σερί του Σόλσκιερ!

Με σκορ 2-0 επικράτησε η Άρσεναλ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Έμιρεϊτς» για την 30η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Τσάκα (12’) και Ομπαμεγιάνγκ (69’) με αμφιλεγόμενο πέναλτι οι σκόρερς των νικητών!



Η Άρσεναλ έβαλε τέλος στο αήττητο σερί του Σόλσκιερ!

Τέλος στο αήττητο σερί των 12 αγώνων για τη Γιουνάιτεντ και πρώτη ήττα για τον Σόλσκιερ στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ! Στον αντίποδα, αυτό είναι το ένατο νικηφόρο εντός έδρας ματς για τους «κανονιέρηδες» , οι οποίοι έχουν να επιδείξουν τη δεύτερη καλύτερη εντός έδρας βαθμολογική συγκομιδή του πρωταθλήματος (41 β.), πίσω μόνο από την Μάντσεστερ Σίτι (42 β.).

Με το σημερινό αποτέλεσμα η Άρσεναλ βρίσκεται και πάλι εντός τετράδας (4η) με 60 βαθμούς, πετώντας ουσιαστικά έξω τη Γιουνάιτεντ που «κάθεται» ξανά στην 5η θέση με δύο βαθμούς λιγότερους (58).

Το ματς

Οι «κανονιέρηδες» ήταν αυτοί που πήραν επιθετικές πρωτοβουλίες στην αρχή του ματς αλλά οι «κόκκινοι διάβολοι» κατέγραψαν την πρώτη σημαντική φάση με τον Ρομέλου Λουκάκου να σημαδεύει από πλεονεκτική θέση το οριζόντιο δοκάρι ύστερα από σέντρα του Σο (9'). Τρία λεπτά αργότερα ωστόσο οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ! Ο Τσάκα υποδέχτηκε την μπάλα εκτός περιοχής ύστερα από πάσα του Λακαζέτ και εξαπέλυσε ένα σουτ με τρελά φάλτσα τα οποία εξουδετέρωσαν τον Ναβίντ Ντε Χέα που προφανώς φέρει ευθύνη στη φάση...

Στο 19’ οι προσπάθειες της Γιουνάιτεντ για γκολ σταμάτησαν ξανά στο δοκάρι! Ο Πογκμπά βρήκε τον Φρεντ και ο Βραζιλιάνος σούταρε από μακρινή απόσταση αλλά η προσπάθειά του κατέληξε στην αριστερή κάθετη δοκό του Λένο. Ο Γερμανός τερματοφύλακας αποσόβησα πάντως ένα σχεδόν σίγουρο γκολ του Λουκάκου στο 36’! Ο θηριώδης φορ των φιλοξενούμενων έδειχνε να τον έχει εξουδετερώσει με το άνοιγμα της μπάλας στα πλάγια αλλά ο Λένο άπλωσε το κορμί του και είπε «όχι» στην ισοφάριση.

Στο δεύτερο μέρος ο Λουκάκου επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε κακή βραδιά, αδυνατώντας να σκοράρει από το ύψος της μικρής περιοχής. Τεράστια ωστόσο η επέμβαση του Λένο, ο οποίος πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα της Άρσεναλ.

Όλα αυτά μέχρι το 68ο λεπτό και τη φάση που έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης. Ο Λακαζέτ εισήλθε με την μπάλα στην περιοχή του Ντε Χεά, ο Φρεντ έσπευσε να τον μαρκάρει και ο Τζον Μος εξάντλησε την αυστηρότητά του, καταλογίζοντας πέναλτι για να τιμωρήσει το απλωμένο χέρι του Βραζιλιάνου. Ο Ομπαμεγιάνγκ ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε με χαρακτηριστική άνεση στο 69ο λεπτό!

Οι συνθέσεις

Άρσεναλ: Λένο, Κοσιελνί, Παπασταθόπουλος, Μονρεάλ, Μέιτλαντ-Νάιλς, Κολάσινατς, Τσάκα, Ράμσεϊ, Οζίλ (77’ Ιγουόμπι), Λακαζέτ (86’ Ενκετιά), Ομπαμεγιάνγκ (80’ Ντ. Σουάρεθ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Λίντελοφ, Γιάνγκ, Σο, Νταλότ (71’ Μαρσιάλ), Μάτιτς (80’ Γκρίνγουντ), Φρεντ, Πογκμπά, Ράσφορντ, Λουκάκου

Σκόρερ

12’ Τσάκα, 69’ Ομπαμεγιάνγκ (πεν.)

Διαιτητής

Τζον Μος

Γιάννης Τζιουμακλής