Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 (Ημίχρονο)

Με σκορ 1-0 προηγείται η Άρσεναλ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης του «Έμιρεϊτς» για την 30η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Γκράνιτ Τσάκα στο 12’ το μοναδικό γκολ της συνάντησης, δύο δοκάρια η ομάδα του Σόλσκιερ.



Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 (Ημίχρονο)

Οι «κανονιέρηδες» ήταν αυτοί που πήραν επιθετικές πρωτοβουλίες στην αρχή του ματς αλλά οι «κόκκινοι διάβολοι» κατέγραψαν την πρώτη σημαντική φάση με τον Ρομέλου Λουκάκου να σημαδεύει από πλεονεκτική θέση το οριζόντιο δοκάρι ύστερα από σέντρα του Σο (9').

Τρία λεπτά αργότερα ωστόσο οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ! Ο Τσάκα υποδέχτηκε την μπάλα εκτός περιοχής ύστερα από πάσα του Λακαζέτ και εξαπέλυσε ένα σουτ με τρελά φάλτσα τα οποία εξουδετέρωσαν τον Ναβίντ Ντε Χέα που προφανώς φέρει ευθύνη στη φάση...

Στο 19’ οι προσπάθειες της Γιουνάιτεντ για γκολ σταμάτησαν ξανά στο δοκάρι! Ο Πογκμπά βρήκε τον Φρεντ και ο Βραζιλιάνος σούταρε από μακρινή απόσταση αλλά η προσπάθειά του κατέληξε στην αριστερή κάθετη δοκό του Λένο.

Ο Γερμανός τερματοφύλακας αποσόβησα πάντως ένα σχεδόν σίγουρο γκολ του Λουκάκου στο 36’! Ο θηριώδης φορ των φιλοξενούμενων έδειχνε να τον έχει εξουδετερώσει με το άνοιγμα της μπάλας στα πλάγια αλλά ο Λένο άπλωσε το κορμί του και είπε «όχι» στην ισοφάριση.

Οι συνθέσεις

Άρσεναλ: Λένο, Κοσιελνί, Παπασταθόπουλος, Μονρεάλ, Μέιτλαντ-Νάιλς, Κολάσινατς, Τσάκα, Ράμσεϊ, Οζίλ, Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Λίντελοφ, Γιάνγκ, Σο, Νταλότ, Μάτιτς, Φρεντ, Πογκμπά, Ράσφορντ, Λουκάκου

Γιάννης Τζιουμακλής