Σχεδόν χωρίς να ιδρώσει η Γουέστ Χαμ

Σε μια πάρα πολύ εύκολη νίκη με σκορ 2-0, όπως το είχε διαμορφώσει από το πρώτο ημίχρονο, έφτασε η Γουέστ Χαμ, που δεν έκανε τρομακτική εμφάνιση αλλά συγχρόνως (έκανε) και όλα τα απαραίτητα για να πάρει ένα τρίποντο σχεδόν χωρίς να ιδρώσει.



Σχεδόν χωρίς να ιδρώσει η Γουέστ Χαμ

Άμεση επιστροφή στις επιτυχίες για το σύνολο του Μανουέλ Πελεγκρίνι μετά την ήττα από την Μάντσεστερ Σίτι, με τους Λονδρέζους να κάνουν δύο τις νίκες τους στα τελευταία τρία ματς τους μετά και το 3-1 επί της Φούλαμ. Στους 39 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από την... πρωτοπόρο πίσω από το Τοπ-6, Γουλβς, με την 7η θέση να δίνει ενδεχομένως κι αυτή εισιτήριο για την Ευρώπη. Από την άλλη οι «καρακάξες» άφησαν πίσω τους ένα καλό σερί με μία ισοπαλία και δύο νίκες στα πιο πρόσφατα, και το έκαναν με χείριστο τρόπο αφού δεν είχαν ούτε... μισή απάντηση για την εξαιρετικά παραταγμένη Γουέστ Χαμ. Έξι βαθμούς πάνω από την τελευταία τριάδα.

Στο ματς, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν κρατώντας την κατοχή της μπάλας και δοκιμάζοντας να ορίσουν δικό τους ρυθμό, κάτι που κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 7ο λεπτό με το δεύτερο γκολ του πολυσυζητημένου Ντέκλαν Ράις, με τον νεαρό Άγγλο να σηκώνεται πιο ψηλά απ’ όλους στο ύψος της μικρής περιοχής και να κάνει το 1-0 με κεφαλιά χαμηλά στην δεξιά γωνία. Το γκολ όχι μόνο δεν χαλάρωσε την ομάδα του κόουτς Πελεγκρίνι, που είχε την ευχαρίστηση να τους δει να ανταμείβουν εαυτόν με το δεύτερο γκολ τους στον αγώνα. Σκόρερ ο Μαρκ Νομπλ από την άσπρη βούλα, με τον Τσιτσαρίτο να έχει κερδίσει την παράβαση.

Ελάχιστα διαφορετικό το μοτίβο μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια, με την Γουέστ Χαμ να μπαίνει 2-3 ταχύτητες πίσω το επιθετικό κομμάτι, αλλά χωρίς να ρίχνει τις άμυνές της. Εγκλωβισμένη η Νιούκαστλ, με τις παγίδες να κάνουν δυσεύρετους τους χώρους από τον άξονα και αφόρητα τα μαρκαρίσματα όταν η μπάλα πήγαινε στα άκρα. Αφού πέρασε η πρώτη αγωνιστική ώρα, η Γουέστ Χαμ άρχισε να ανεβαίνει και πάλι στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας δει πως μόνο η ίδια μπορεί να την βλάψει εάν συνεχίσει να περιμένει. Λίγο-πολύ αναμενόμενο να μην υπάρξει άλλο τέρμα στο 90λεπτο, ειδικά από την στιγμή που μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Σόλομον Ροντόν πέρασε από τον Λούκας Φαμπιάνσκι αλλά σταμάτησε στο σίδερο (88’).

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης ανήκουν τόσο η επιστροφή του Μανού Λανσίνι (MVP της αναμέτρησης) σε βασική ενδεκάδα μετά από σχεδόν 300 ημέρες, αλλά και το 19ο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Νομπλ σε 21 απόπειρες με την φανέλα της Γουέστ Χαμ.

Γιώργος Σιάφας