Επέστρεψε στην τέταρτη θέση η Άρσεναλ

Με σκορ 2-0 επικράτησε η Άρσεναλ της Σαουθάμπτον στο «Έμιρεϊτς» για την 27η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Λακαζέτ (6’) και Μχιταριάν (17) οι σκόρερς για τους «κανονιέρηδες».



Επέστρεψε στην τέταρτη θέση η Άρσεναλ

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι εκμεταλλεύτηκε το ισόπαλο 0-0 του «Ολντ Τράφορντ»ανάμεσα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Λίβερπουλ και προσπέρασε τους «κόκκινους διαβόλους» (52 β.) φτάνοντας στους 53 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν επίσης το αήττητο εντός έδρας σερί των 13 πλέον αγώνων (σ.σ. 11 νίκες και 2 ισοπαλίες) ενώ οι «Άγιοι» παρέμειναν χωρίς εκτός έδρας νίκη απέναντι στους «gunners» από το Νοέμβριο του 1987 και για 24ο διαδοχικό παιχνίδι! Στη 18η θέση με συγκομιδή 24 βαθμών παρέμεινε το συγκρότημα του Χάζενχουτλ.

Το ματς

Η αναμέτρηση «κλείδωσε» ουσιαστικά από πολύ νωρίς, αφού οι γηπεδούχοι έφτασαν σε προβάδισμα δύο τερμάτων με τη συμπλήρωση 17 λεπτών! Ο Λακαζέτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τακουνάκι, ύστερα από σουτ του Μχιταριάν εντός περιοχής.

Το 2-0 έγραψε ο ίδιος ο Αρμένιος εκμεταλλευόμενος τη σέντρα του Ιγουόμπι και την ερασιτεχνική αντιμετώπιση της φάσης από πλευράς φιλοξενούμενων. Βασικός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης αγωνίστηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Οι συνθέσεις

Άρσεναλ: Λένο, Παπασταθόπουλος, Μουστάφι, Λιχτστάινερ (56’ Λιχτστάινερ), Κολάσινατς, Τσάκα, Τορέιρα, Ράμσεϊ (63’ Οζίλ), Μχιταριάν, Ιγουόμπι (75’ Ομπαμεγιάνγκ), Λακαζέτ

Σαουθάμπτον: Γκαν, Βέστεγκαρντ, Μπέντναρεκ, Στέφενς (46’ Όστιν), Τάργκετ, Βαλέρι, Χόιμπεργκ, Ρομέου, Γουόρντ-Πράους, Άρμστρονγκ (46’ Ομπαφέμι, 65’ Ελιουνούσι), Ρέντμοντ

Σκόρερς

6’ Λακαζέτ, 17’ Μχιταριάν

Διαιτητής

Γκρέιαμ Σκοτ

Γιάννης Τζιουμακλής