«Στραπάτσο»… στην επιστροφή Κέιν!

Ήττα σοκ που ενδέχεται να την απομακρύνει από τις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας υπέστη η Τότεναμ στην έδρα της Μπέρνλι με σκορ 2-1! Παρά το γεγονός ότι ο Χάρι Κέιν επέστρεψε μετά από περίπου ενάμιση και μάλιστα ισοφάρισε προσωρινά, τα «σπιρούνια» τιμωρήθηκαν για τις αμυντικές τους ολιγωρίες και έφυγαν με άδεια χέρια από το «Turf Moor».  



«Στραπάτσο»… στην επιστροφή Κέιν!

Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε με κεφαλιά ο Γουντ (57’), προκαλώντας την οργή του Ποτσετίνο ο οποίος θεώρησε ότι η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή. Ο Κέιν στο 65’ έφερε το ματς στα ίσα με όμορφη ατομική ενέργεια, όμως στο 84’ ο Μπαρνς «χτύπησε» με κοντινή προβολή χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Το ματς:

Λίγα πράγματα στο πρώτο ημίχρονο. Η Μπέρνλι μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε να χτυπήσει στις αμυντικές αδυναμίες της Τότεναμ. Σταδιακά όμως τα «σπιρούνια» ανέβαζαν στροφές κι απέκτησαν τον έλεγχο, δίχως όμως να τον μετουσιώσουν σε κάποιο γκολ. Ο Χάρι Κέιν προσπάθησε, στην επιστροφή του μετά από ενάμιση μήνα, να κάνει τη διαφορά στο επιθετικό κομμάτι, όμως μια εξαίρεση μια καλή κεφαλιά δεν κατάφερε να απειλήσει.

Η Τότεναμ είχε την κυκλοφορία της μπάλας, σπάνια δεχόταν επισκέψεις στην εστία της, όμως παράλληλα στερούνταν εμπνεύσεων στη μεσοεπιθετική γραμμή με αποτέλεσμα να πάει στα αποδυτήρια δίχως προβάδισμα.

Αν και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η Τότεναμ φαινόταν πιο κινητική, τα πάντα ανατράπηκαν στο 57’ όταν ο Γουντ με κεφαλιά έγραψε το 1-0 και έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους, προκαλώντας την οργή του Ποτσετίνο ο οποίος θεώρησε ότι η μπάλα δεν πέρασε στη γραμμή! Aμέσως ο Αργεντινός τεχνικός έριξε στο παιχνίδι τον Γιορέντε, θέλοντας να δώσε έναν πιο επιθετικό τόνο στο παιχνίδι της Τότεναμ! Πράγματι οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεσή τους και με τον Χάρι Κέιν στο 65’ έφεραν το ματς στα ίσα.

Περιττό φυσικά να αναφέρουμε ότι στα επόμενα λεπτά τα «σπιρούνια» πρέσαραν ασφυκτικά για την ανατροπή. Κάποια στιγμή μάλιστα το ματς λίγο έλειψε να τιναχτεί στον αέρα λόγω των σκληρών μαρκαρισμάτων των δύο ομάδων, αλλά τέλος καλό όλα καλά.

Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά και πάνω που η Τότεναμ προσπαθούσε με μανία για το δεύτερο γκολ, εν τέλει ήρθε η… τιμωρία, με τον Μπαρνς να βρίσκει δίχτυα στο 84’ και να ρίχνει στο καναβάτσο τους φιλοξενούμενους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπέρνλι: Χίτον, Μπάρντσλεϊ, Ταρκόφσκι, Μι, Τέιλορ, Χέντρικ (80’ Μπράντι), Γουέστγουντ, Κορκ, ΜακΝιλ (80’ Γκούντμοντσον), Μπαρνς, Γουντ

Τότεναμ: Γιορίς, Βερτόνχεν, Αλντερβάιρελντ, Φόιτ (76’ Λαμέλα), Οριέ, Σισοκό, Γουίνκς (62’ Γιορέντε), Ρόουζ, Έρικσεν, Σον (88’ Μόουρα), Κέιν