Πέρασε η Γιουνάιτεντ και... βύθισε την Τσέλσι στη θλίψη της! (vids)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται στα προημιτελικά του φετινού Κυπέλλου Αγγλίας επικρατώντας της κατόχου του τροπαίου, Τσέλσι, με σκορ 2-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ»! Ερέρα και Πογκμπά τα γκολ, αντέδρασε μετά την ήττα από την Παρί η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, προβληματική εικόνα και πολλά λάθη από τους «μπλε» που δεν μπορούν να συνέλθουν... Λάθος του VAR στο πέναλτι που ζήτησαν οι Λονδρέζοι στο 65'.  



Πέρασε η Γιουνάιτεντ και... βύθισε την Τσέλσι στη θλίψη της! (vids)

Ανοιχτό παιχνίδι με πολλές τελικές από τα πρώτα του λεπτά ήταν αυτό στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να παίρνει πρωτοβουλία και να προσπαθεί να αιφνιδιάσει την Τσέλσι προτού προλάβουν οι «μπλε» να μπουν στο κλίμα του ντέρμπι. Στο 4ο λεπτό ο Λουκάκου έπιασε ένα αριστερό σουτ στην κίνηση που έφυψε ψηλά, ενώ, λίγο αργότερα ο Σμόλινγκ έκανε μια καλή κεφαλιά πάνω στον Κέπα. Η ομάδα του Σάρι με τις προωθήσεις του Μάρκος Αλόνσο, τον Κόβασιτς και τον Αζάρ, προτίμησε την αριστερή πτέρυγα για να εκφράσει επιθέσεις, με τον Βέλγο να γυρίζει πολύ πίσω για να βοηθήσει στη δημιουργία του παιχνιδιού. Στο 12ο λεπτό ο Ρομέρο απέκρουσε μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νταβίντ Λουίζ και στη συνέχεια έδιωξε και το σουτ του Πέδρο από το «ριμπάουντ», ενώ, ο Ιγουαΐν στο 16' είχε μια πολύ καλή κεφαλιά που έφυγε άουτ.

Η Γιουνάιτεντ φρόντιζε να πιέζει γρήγορα για να κερδίσει τη μπάλα στο μισό γήπεδο των «μπλε», οι οποίοι στο δεκάλεπτο 20'-30' μονοπώλησαν την κατοχή της μπάλας. Κάπου εκεί, αποφάσισε να φανεί ο Πογκμπά! Στο 31' αντιλήφθηκε την τρομερή κίνηση του Ερέρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Μάρκος Αλόνσο τον έχασε τελείως και ο Ισπανός χαφ από τη σέντρα του Γάλλου έβαλε με κεφαλιά μπροστά τους «κόκκινους διαβόλους»! Ο Νταβίντ Λουίζ προσπάθησε να επαναφέρει την ηρεμία στην ομάδα του, προσπάθησε να μιλήσει στους συμπαίκτες του, ο Αζάρ πήρε μπάλες, η Γιουνάιτεντ έκλεισε πάλι πολύ καλά τους χώρους με αποτέλεσμα να είναι παντελώς ανούσια η κυκλοφορία της μπάλας από τους Λονδρέζους. Μια και μόνο επίθεση στην εστία του Κέπα ήταν αρκετή για το 2-0, με τον Πογκμπά να παίρνει... παραμάζωμα τους Ρούντιγκερ και Αθπιλικουέτα και με καρφωτή κεφαλιά να σκοράρει από σέντρα του Ράσφορντ στο 45'!

Λίγο έλειψε η Γιουνάιτεντ να δώσει διαστάσεις θριάμβου από την έναρξη του δευτέρου μέρους, όταν ο Ράσφορντ βγήκε στην αντεπίθεση, πέρασε και τον Αθπιλικουέτα από αριστερά και έκανε το γύρισμα στον Λουκάκου, τον οποίο πρόλαβε ο Νταβίντ Λουίζ προτού «εκτελέσει»... Το σκηνικό ήταν πλέον τέτοιο που ήθελε την Τσέλσι να επιτίθεται με ένταση για να βρει απαντήσεις στα γκολ που είχε δεχθεί, όμως, με την άμυνά της να κάνει παιδικά λάθη από το πρώτο μέρος, όταν η μπάλα χανόταν, τότε έπρεπε να τρέξουν πολύ και γρήγορα προς τα πίσω οι παίκτες του Σάρι.

Ο Γουίλιαν πέρασε στη θέση του Πέδρο για να παίξει από δεξιά και ν' αντιμετωπίσει τον πολύ καλό, Λουκ Σο, αλλά η Τσέλσι έδειχνε να μη μπορεί να φτιάξει κάτι καλό επιθετικά και ν' αποκτήσει σπιρτάδα για να βρει γκολ... Στο 65' ο Ρούντιγκερ φώναξε για πέναλτι σε κράτημα του Σμόλινγκ στην περιοχή και θα μπορούσε να το πάρει αλλά ο Κέβιν Φρεντ άκουσε από τους χειριστές του VAR πως δεν υπήρχε κάτι. Οι παίκτες του Σάρι δεν είχαν ούτε ψυχολογία, ούτε τρόπο να βελτιώσουν κάτι για την ομάδα τους, η μπάλα δεν έφτανε ποτέ στον Ιγουαΐν που ήταν παρών – απών στο ματς και η κάτοχος του τροπαίου αποχαιρέτησε τη διοργάνωση, με τη Γιουνάιτεντ να συνεχίζει δικαιότατα στα προημιτελικά!

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα (81' Τζαπακόστα), Νταβίντ Λουίζ, Ρούντιγκερ, Μάρκος Αλόνσο, Ζορζίνιο, Κόβασιτς (71' Μπάρκλεϊ), Καντέ, Αζάρ, Ιγουαΐν, Πέδρο (58' Γουίλιαν)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Γιάνγκ, Σμόλινγκ, Λίντελεφ, Σο, Μάτιτς, Πογκμπά, Ερέρα, Λουκάκου (73' Αλέξις Σάντσες), Ράσφορντ (90' + 3' ΜακΤόμινεϊ), Μάτα (75' Αντρέας Περέιρα)

Κώστας Ζάλιαρης