«Τριάρα» ακόμα και με την... όπισθεν η Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν χρειάστηκε να πιάσει πολύ μεγάλη ταχύτητα κόντρα στην Χάντερσφιλντ αλλά παρόλα αυτά την κέρδισε με σκορ 3-0 για να συνεχίσει να καταδιώκει την Λίβερπουλ στην κούρσα για την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ.



«Τριάρα» ακόμα και με την... όπισθεν η Σίτι

Ενώ η εξέδρα ευχαριστούσε με πανό τον Ντέιβιντ Βάγκνερ για την προσφορά του, η Χάντερσφιλντ προσπάθησε με τον Μαρκ Χάντσον να βραχυκυκλώσει τους «πολίτες» όσο περισσότερο μπορούσε, κάτι που έκανε με αρκετά δυνατές μονομαχίες και ένα 4-5-1 που στόχο είχε να κρατήσει τους κινδύνους μακριά από την περιοχή της. Στάθηκαν τυχεροί οι γηπεδούχοι στις αρχές του ματς,με τον Αντρέ Μάρινερ να μην καταλογίζει εξόφθαλμο πέναλτι εις βάρος του Ραχίμ Στέρλινγκ, ωστόσο... το κάρμα απέδειξε ότι είναι b*tch.

Στο 18ο λεπτό ο Ντανίλο είπε να δοκιμάσει από μακριά την τύχη του, με την μπάλα να αλλάζει εντελώς πορεία σε σώμα της πολυπρόσωπης άμυνας των «terriers» για να βάλει μπροστά την πρωταθλήτρια Αγγλίας, η οποία είχε βάλει 99 γκολ με όλους τους τρόπους αλλά χρειάστηκε πολλή τύχη για να σημειώσει το 100ο της (σε 38 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις). Ανούσια υπεροχή από την Σίτι μέχρι να βγει το ημίχρονο, ένα ημίχρονο στο οποίο η Χάντερσφιλντ βρήκε κάτι «χαζοευκαιρίες», κράτησε καλά στην άμυνα, αλλά τίποτα παραπάνω.

Μπαμ – μπαμ έγιναν τα πράγματα στο δεύτερο μέρος, με τον Λιρόι Σανέ να περνάει εξαίσια μπαλιά προς την μεγάλη περιοχή, εκεί που βρέθηκε ο Στέρλινγκ για να πάρει το αίμα του πίσω για το πέναλτι που δεν πήρε, σκοράροντας με όμορφη κεφαλιά-ψαράκι. Από δημιουργός ο Σανέ χρίστηκε κι αυτός σκόρερ δύο λεπτά αργότερα (56’), με μια νέα μπαλιά από πίσω να περνάει από τον Σέρχιο Αγουέρο -που με ποδοσφαιρική οξυδέρκεια ελευθέρωσε τον συμπαίκτη του με μια επαφή που έκανε με το κεφάλι- και να καταλήγει με ωραίο τελείωμα στα δίχτυα του Γιόνας Λεσλ.

Λίγο-πολύ κάπου εκεί τελείωσε το ματς, με την Σίτι να φτάνει τους 56 βαθμούς, και πάλι τέσσερις λιγότερους από την Λίβερπουλ. Ήττα εντός προγράμματος για την Χάντερσφιλντ που παραμένει στους 11 βαθμούς και κολλημένη στον πάτο της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις:

Χάντερσφιλντ: Λεσλ, Σμιθ, Κονγκολό, Σίντλερ, Λέβε, Χογκ, Μπακούνα (64’ Πρίτσαρντ), Κατσούνγκα, Πάντσεον, Ντιακαμπί (59’ Μουνιέ), Μπενζά

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Οταμέντι, Λαπόρτ, Ντανίλο, Γκιουντογκάν (Ντελφ), Φερναντίνιο (59’ Νταβίδ Σίλβα), Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Σανέ (72’ Μπερνάρντο), Αγουέρο

 

Γιώργος Σιάφας