Η Σίτι δεν θα... αφήσει σε ησυχία την Λίβερπουλ

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν επέτρεψε στην Γουλβς να της ξανά κόψει βαθμούς και έκανε μια εμφάνιση που δείχνει δίχως άλλο πως δεν έχει σκοπό να αφήσει την Λίβερπουλ σε ησυχία. Στο 3-0 οι «πολίτες», που έκαναν πολύ καλό ματς και είχαν για πρωταγωνιστή τον Γκαμπριέλ Ζεσούς.



Η Σίτι δεν θα... αφήσει σε ησυχία την Λίβερπουλ

Οι πρωταθλητές Αγγλίας μείωσαν και πάλι την διαφορά από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ στους τέσσερις βαθμούς, σκοράροντας αυτοί στο πρώτο ημίχρονο και έχοντας την... βοήθεια του Κόνορ Κόαντι στο δεύτερο, ο οποίος πέτυχε ακόμη ένα αυτογκόλ στην πλέον ολοκληρωμένη 22η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Τα πρώτα κομμάτια των πρώτων ημιχρόνων ήταν καταιγιστικά για την Σίτι, η οποία δεν άργησε να βρει σκορ με τον Ζεσούς (9’) να τελειώνει ιδανικά την φάση που του έφτιαξε ο Λιρόι Σανέ και να επιστρέφει μισή ώρα αργότερα για να ευστοχήσει στο πέναλτι που κέρδισε ο Ραχίμ Στέρλινγκ σε μαρκάρισμα του Ράιαν Μπένετ, ξεγελώντας τον Ρούι Πατρίσιο. Έψαξε και μέχρι την μία ώρα αγώνα έντονα ακόμη ένα γκολ η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, η οποία έφτασε να έχει περίπου 80% σε εκείνο το χρονικό σημείο.

Η ανταμοιβή ήρθε στο 78ο λεπτό, μιας και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε εκτέλεσε με τέτοιον τρόπο ένα από τα πολλά κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του που ξεγέλασε τον Κόαντι. Στους 57 βαθμούς η Λίβερπουλ, στους 53 η Σίτι και η μάχη για τον τίτλο καλά κρατεί. Φυσικά μεγάλο ρόλο στην επικράτησή της έπαιξε και η κόκκινη κάρτα του Βίλι Μπολί στο 19ο λεπτό, αλλά και πάλι οι «πολίτες» ήταν τόσο αποφασισμένοι που έκαναν πάνω από 1000 επαφές με την μπάλα και συμπλήρωσαν 802 πάσες.

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Ντανίλο, Μπερνάρντο, Φερναντίνιο, Νταβίδ Σίλβα (62’ Ντε Μπρόινε), Στέρλινγκ, Σανέ (Γκιουντογκάν), Γκαμπριέλ Ζεσούς (76’ Αγουέρο)

Γουλβς: Ρούι Πατρίσιο, Μπένετ, Κόαντι, Μπολί, Ντόχερτι, Μουτίνιο (73’ Γκιμπς-Γουάιτ), Νέβες, Ντεντόνκερ, Κάστρο, Ζότα (59’ Σάις), Ραούλ Χιμένεθ (46’ Τραορέ)

Γιώργος Σιάφας