Μπενίτεθ: «Θα είναι θαύμα αν καταφέρουμε να σωθούμε…»

Απόλυτα ρεαλιστής στις δηλώσεις του και… προσγειωμένος με την δύσκολη πραγματικότητα της Πρέμιερ Λιγκ ο Ράφα Μπενίτεθ, που τόνισε πως η Νιουκάστλ ψάχνει ένα… θαύμα ώστε να καταφέρει να αποφύγει τον υποβιβασμό στο τέλος της χρονιάς!



Μπενίτεθ: «Θα είναι θαύμα αν καταφέρουμε να σωθούμε…»

Mετά το 0-0 κόντρα στη Φούλαμ το Σάββατο, η Νιουκάστλ βρίσκεται στην 15η θέση με 17 βαθμούς (πέντε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού), κάτι που δεν φαίνεται πάντως να… ανακουφίζει τον Ράφα Μπενίτεθ, δεδομένου ότι κατά τον ίδιο η ομάδα του δεν εμφανίζει το πρόσωπο που πρέπει ούτε παίρνει απαραίτητα τους βαθμούς που αξίζει βάσει της εικόνας της στο γήπεδο…

«Χρειάζεται να είμαστε ρεαλιστές και να καταλάβουμε ότι θα είμαστε στο κάτω μισό κατά την διάρκεια της σεζόν. Αν καταφέρουμε να είμαστε καλύτεροι από τρεις τουλάχιστον ομάδες, θα είναι ένα θαύμα. Την περασμένη σεζόν συνέβη κάτι τέτοιο. Ο κόσμος σκέφτεται πως τερματίσαμε 10οι, ωστόσο χωρίς μερικές νίκες, θα ήμασταν σίγουρα κάπου ανάμεσα στις τελευταίες πέντε θέσεις. Αν το πετύχουμε και αυτή τη χρονιά, ξοδεύοντας ακόμα περισσότερα χρήματα απ’ ότι πέρυσι, θα είναι θαύμα», σχολίασε ο Ισπανός και συνέχισε λέγοντας πως:

«Η ομάδα μας προσπαθεί σε πολλά πράγματα, αλλά και πάλι δεν είναι αρκετά ώστε να παίρνουμε τους επιθυμητούς βαθμούς. Προσπαθώ απλά να πω σε όλους πως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το ποιοι είμαστε, που είμαστε και τί πρέπει να κάνουμε…»

Χρήστος Γραβιάς