Το έσωσε στο φινάλε η Έβερτον!

Με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντιν στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Έβερτον απέφυγε την εντός έδρας ήττα από τη Γουότφορντ και πήρε το βαθμό (2-2)!  



Το έσωσε στο φινάλε η Έβερτον!

Λύτρωση στο «Γκούντισον Παρκ» από τον Γάλλο μπακ, ο οποίος… ρέφαρε το χαμένο πέναλτι νωρίτερα του Σίγκουρντσον και γλίτωσε την ομάδα του από δεύτερη διαδοχική ήττα!

Το σκορ είχε ανοίξει στο 15’ ο Ριτσάρλισον, ο οποίος σκόραρε ενάντια στην πρώην ομάδα του προκαλώντας την οργή της Γουότφορντ που διαμαρτυρήθηκε για οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Στην κορυφαία της στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ο Σίγκουρντσον αστόχησε σε πέναλτι στο 67’.

Η Γουότφορντ έφτασε κοντά στο διπλό, αφού μέσα σε δύο λεπτά έφερε τούμπα το ματς. Στο 63’ το απίστευτο αυτογκόλ του Κόουλμαν έφερε το ματς στα ίσα, ενώ δύο λεπτά μετά ο Ντουκουρέ ολοκλήρωσε την ανατροπή με κεφαλιά. Αυτή ήταν η έκτη σερί αγωνιστική δίχως νίκη για την ομάδα του Γκράθια.

To ματς:

Καλό πρώτο ημίχρονο, με αρκετές καλές στιγμές και για τις δύο ομάδες! Η Έβερτον μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, πίεσε και κατάφερε μόλις στο 15’ να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Ριτσάρλισον «τιμώρησε» την πρώην ομάδα του με σουτ εντός της περιοχής, όμως αυτό που έμεινε ήταν οι φωνές των φιλοξενούμενων για οφσάιντ. Ο Γουόλκοτ δεν καλυπτόταν, όμως φάνηκε να επηρεάζει τη φάση πριν το γύρισμα του Γκόμες, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πάγκου της Γουότφορντ.

Οι φιλοξενούμενοι πάντως δεν τα παράτησαν. Αφού ξεπέρασαν το παραλίγο… σοκ από την προσπάθεια του Σίγκουρντσον, ανέβασαν ψηλά τις γραμμές τους και πρέσαραν για την ισοφάριση, χάνοντας μάλιστα σημαντικές στιγμές. Ακόμη μία φάση που προκάλεσε τα παράπονά τους έγινε στο τελευταίο λεπτό, όταν ο Μίνα υπέπεσε σε παράβαση, με τον διαιτητή να του χαρίζει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε… νωθρά, καμία σχέση δηλαδή με το τι θα επακολουθούσε! Η Γουότφορντ κατάφερε στο 63’ να φέρει στα ίσα το παιχνίδι με ένα απίστευτο αυτογκόλ του Κόουλμαν, ο οποίος είδε την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι από προσπάθεια του Περέιρα και να… βρίσκει κατά λάθος το πόδι του! Η ολική επαναφορά για την ομάδα του Γκράθια ήρθε δύο λεπτά μετά, όταν ο Ντουκουρέ πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας και με κεφαλιά έβαλε μπροστά την ομάδα του.

Η Έβερτον τα έχασε… Ο Σίλβα έδωσε εντολή για φουλ επίθεση και αμέσως είδε αποτέλεσμα. Ή  καλύτερα… σχεδόν! Στο 67’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, όμως ο Σίγκουρντσον δεν σημάδεψε σωστά και πέταξε τη χρυσή ευκαιρία!

Και τα επόμενα λεπτά αποτέλεσαν επιθετικό μονόλογο της Έβερτον, όμως η Γουότφορντ- καλά οργανωμένη πίσω- απομάκρυνε όλους τους κινδύνους. Όλους εκτός από έναν… αφού λίγο πριν το φινάλε ο Ντιν σκόραρε και γλίτωσε την Έβερτον από διαδοχική ήττα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Έβερτον: Πίκφορντ, Κόουλμαν, Κιν, Μίνα, Ντιν, Γκέιγ (71’ Τοσούν), Γκόμες, Μπερνάρντ (66’ Κάλβερτ Λιούιν), Σίγκουρντσον, Γουόλκοτ (66’ Λούκμαν), Ριτσάρλισον.

Γουότφορντ: Φόστερ, Κίκο, Καμπασέλε, Κάθκαρτ, Χολέμπας, Ντουκουρέ, Κίνα (90+2 Μαριάπα), Σέμα (60’ Ντεουλοφέου), Περέιρα, Σαξές (74’ Σαλομπά), Ντίνεϊ