Η πρώτη μέρα του Σερ Άλεξ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Σταματώντας στα 27 χρόνια από εκείνη τη στιγμή που έβαλε την υπογραφή του στο πρώτο του συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήξερε ότι αποχωρούσε αποτελόντας ένα ξεχωριστό, τεράστιο κομμάτι στην ιστορία του συλλόγου. Σαν σήμερα, την 6η Νοέμβρη του 1986, αναλάμβανε το «τιμόνι» των «κόκκινων διαβόλων»...  



Η πρώτη μέρα του Σερ Άλεξ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Σκωτσέζος πολυνίκης πρώην προπονητής του συλλόγου του Μάντσεστερ, αποσύρθηκε το 2013 και αποχαιρέτησε τον κόσμο και την αγαπημένη του ομάδα, αφήνοντάς τη να δίνει μάχη τις μάχες της για να καταφέρει να θεωρείται ξανά διεκδικήτρια της κορυφής στην Πρέμιερ Λιγκ.

Το 1986 προσελήφθη, το 1993 κατέκτησε τον πρώτο του τίτλου, συνολικά πανηγύρισε 13 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα, 4 Λιγκ Καπ, 2 Τσάμπιονς Λιγκ, βρέθηκε σε 1.500 ματς ως κόουτς του κλαμπ, πανηγύρισε 895 νίκες, μέτρησε συνολικά 38 τρόπαια και ανέβασε τη Γιουνάιτεντ στις 20 κατακτήσεις πρωταθλημάτων, ρίχνοντας τη... «Λίβερπουλ από τον γαμ#$^%$ θρόνο της».

Την 6η του Νοέμβρη υπέγραψε το συμφωνητικό με τους «κόκκινους διαβόλους», στο πρώτο του ματς είχε δει την Όξφορντ να παίρνει μεγάλη νίκη με σκορ 2-0, αμέσως μετά ακολούθησε το 0-0 απέναντι στη Νόριτς και η πρώτη του νίκη ως προπονητής της Γιουνάιτεντ σημειώθηκε σε αναμέτρηση κόντρα στην ΚΠΡ, στις 22 του Νοέμβρη, πριν από 32 χρόνια.

«Ουδέποτε έπαιξα στη ζωή μου για την ισοπαλία» ήταν μια από τις πιο ουσιαστικές ατάκες του Φέργκιουσον στην προπονητική του καριέρα και ο Σκωτσέζος αποτελεί ένα ιδιαίτερο κομμάτι στην ιστορία της ύπαρξης της ομάδας, την οποία έκανε απόλυτη κυρίαρχο στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης