Ισοφάρισε το καλύτερο ξεκίνημά της σε σεζόν η Λίβερπουλ

Μπορεί να μην κράτησε για ακόμη μία φορά απαραβίαστη την εστία της σε εντός έδρας παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ από τον Φεβρουάριο και μετά, ωστόσο η νίκη της Λίβερπουλ επί της Κάρντιφ με σκορ 4-1 της απέφερε για... δεύτερη φορά το καλύτερο ξεκίνημα σεζόν στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.



Ισοφάρισε το καλύτερο ξεκίνημά της σε σεζόν η Λίβερπουλ

Δεν υπήρχε σεζόν από το 2008-09 στην οποία οι «κόκκινοι»να είχαν συγκεντρώσει 26 βαθμούς, που ήταν μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου και η καλύτερη επίδοσή τους στην σύγχρονη ιστορία τους.

Η εξαιρετική ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, ωστόσο, έκανε το καθήκον της κόντρα στους Ουαλούς και συνεχίζοντας σε υψηλές πτήσεις βάζει πλώρη για ακόμη καλύτερα από τότε, όταν και είχε τερματίσει δεύτερη πίσω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τέσσερις βαθμούς διαφορά. Όπως και σήμερα, μετά από δέκα αγωνιστικές εκείνη την σεζόν, η Λίβερπουλ ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας, με την Τσέλσι στους 23 και την μετέπειτα πρωταθλήτρια Γιουνάιτεντ στους 18.

Υπενθυμίζεται πως η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ δεν έχει χάσει εδώ και 26 σερί εντός έδρας ματς στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και εξακολουθούν να κυνηγούν τον αριθμό 31 που είναι και η καλύτερη επίδοσή τους (2009). Πριν το γκολ της Κάρντιφ είχε εννέα σερί χωρίς να δεχθεί τέρμα, ή αλλιώς 918 αγωνιστικά λεπτά!

Γιώργος Σιάφας