Ανρί: «Με τον Πεπ, έμαθα ξανά το ποδόσφαιρο...»

Η απόλυτη αποθέωση από τον Τιερί Ανρί προς τον Πεπ Γκουαρδιόλα, με τον νυν τεχνικό της Μονακό να κάνει λόγο για προπονητή του οποίου οι σκέψεις είναι πολύ μπροστά από το ποδόσφαιρο σε αυτή την εποχή, υποστηρίζοντας πως: «μαζί του στη Μπαρτσελόνα, έμαθα ξανά το άθλημα».  



Ανρί: «Με τον Πεπ, έμαθα ξανά το ποδόσφαιρο...»

Ο Ανρί παρουσιάστηκε κι επίσημα από τους Μονεγάσκους έχοντας ανακοινωθεί από το περασμένο Σάββατο και το πρόσωπο στο οποίο θέλησε να σταθεί μιλώντας για τους ανθρώπους τους οποίους σίγουρα θα μνημονεύει και που θεωρεί ότι έμαθε κοντά τους για να επιλέξει ν' ασχοληθεί πλέον με την προπονητή, είναι ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

«Όσα σκέφτεται και έχει στο μυαλό του, είναι πολύ μπροστά από το ποδόσφαιρο γι' αυτή την εποχή. Το αντίκρισα και το έζησα από κοντά. Μπορείς να μαθαίνεις πράγματα από ανθρώπους και να σε εμπνέεουν. Εμένα με ενέπνευσε ο Πεπ. Είναι το απόλυτο σημείο αναφοράς για εμένα. Έμαθα ξανά το ποδόσφαιρο και τον τρόπο που πρέπει να παίζω, όταν συνεργάστηκα με τον Πεπ στη Μπαρτσελόνα» είπε ο Ανρί, που μίλησε και για τον Αρσέν Βενγκέρ:

«Ξεκλείδωσε πολλά πράγματα στο μυαλό μου για το ποδόσφαιρο. Με έκανε να μάθω πως είναι να είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και να φέρεσαι ως τέτοιος. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

Κώστας Ζάλιαρης