Μπερμπάτοφ για Μουρίνιο-Πογκμπά: «Ποδόσφαιρο δεν είναι το ποιος έχει μεγαλύτερο...»

Θέση στην διαμάχη του Ζοσέ Μουρίνιο με τον Πολ Πογκμπά πήρε ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, που μίλησε ως οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και χωρίς να μασήσει τα λόγια του είπε πως αφού γίνεται ό,τι γίνεται θα έπρεπε να λυθεί πίσω από κλειστές πόρτες και όχι με κριτήριο... μέτρησης τα σχόλια που θα κάνει ο καθένας στον Τύπο.



Μπερμπάτοφ για Μουρίνιο-Πογκμπά: «Ποδόσφαιρο δεν είναι το ποιος έχει μεγαλύτερο...»

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Εάν είσαι αρχηγός ή δεύτερος αρχηγός δεν υπάρχει κάτι κακό στο να πεις στον προπονητή σου τις σκέψεις σου, χωρίς να μιλάς απαραίτητα εκ μέρους και των υπολοίπων. Αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να γίνεται στον Τύπο. Δεν βοηθάει κανέναν αυτές οι διαφωνίες να γίνονται στο προσκήνιο. Εκτός από τα ΜΜΕ φυσικά.

Στο μοντέρνο ποδόσφαιρο οι παίκτες είναι πάρα πολύ δυνατοί, είναι οι σταρ της παράστασης. Είναι λογικό να έχουν απόψεις, αλλά πρέπει και να μην ανοίγονται πολύ. Εξεπλάγην που τα πράγματα έχουν φτάσει μέχρι αυτό το σημείο. Τα εν οίκω μη εν δήμω. Είστε μεγάλοι άνθρωποι, λύστε το στα αποδυτήρια.

Ο Μουρίνιο το παρατράβηξε που πήρε τον ρόλο του δεύτερου αρχηγού από τον Πογκμπά, αλλά κι αυτός πρέπει να τον προκάλεσε, είτε με τις δηλώσεις του μετά από το ματς με την Γουλβς είτε με κάτι άλλο. Αλλά αυτές οι διαφωνίες επηρεάζουν τους πάντες και αυτό αρχίζει σιγά-σιγά να φαίνεται και στον αγωνιστικό χώρο.

Ως κάποιος που θέλει να βλέπει την Γιουνάιτεντ να τα πάει καλά, έχω να πω ότι κουράστηκα να διαβάζω τις ίδιες ειδήσεις όλη την ώρα. Πρέπει να ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο γι’ αυτά που γίνονται στον αγωνιστικό χώρο, όχι για το ποιος έχει μεγαλύτερο... Είναι ανόητη κατάσταση».

Γιώργος Σιάφας