Όπως το 1990-91 η Λίβερπουλ αλλά θέλει άλλο φινάλε...

Με οδηγό την εκκίνηση του πρωταθλήματος της περιόδου 1990-91, θέλοντας σαφώς να αλλάξει το φινάλε της ιστορίας, κινείται η Λίβερπουλ. Ποια ήταν οι τελευταία φορά που οι «κόκκινοι» ήταν σε... τροχιά 4Χ4 και ποια ομάδα της πήρε την μπουκιά από το στόμα;



Όπως το 1990-91 η Λίβερπουλ αλλά θέλει άλλο φινάλε...

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ συνεχίζει με το πόδι κολλημένο στο γκάζι, δίνοντας απανταχού ηχηρό μήνυμα, πως εφέτος η Πρέμιερ Λιγκ έχει και φαβορί και πρωταγωνιστή. Η Λίβερπουλ «πέρασε» και από το Λέστερ, παραμένοντας στην κορυφή, με στόχο να παραμείνει. 

Η τελευταία φορά που οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ πανηγύριζαν τέσσερις διαδοχικές αγωνιστικές, ήταν στις αρχές της δεκαετίας του ‘90. Τότε, που η ομάδα του Νταλγκλίς είχε κάνει το εκπληκτικό σερί των 8 συνεχόμενων νικών. Τα θύματά της εκείνη την αγωνιστική περίοδο, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (εκτός με 3-1), οι Νότιγχαμ Φόρεστ και Άστον Βίλα (εντός 2-0 και 2-1 αντίστοιχα), η Γουίμπλετον (εκτός με 2-1), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το εκκωφαντικό 4-0 στο Άνφιλντ, 3-2 την Έβερτον στο τοπικό-γειτονικό ντέρμπι, 1-0 την Σάντερλαντ στο «Στάδιο του Φωτό» και 2-0 την Ντέρμπι Κάουντρι στην έδρα της. 

Ο νικηφόρος καλπασμός «έσπασε» από τη Νόριτς την ένατη αγωνιστική, με τη Λίβερπουλ ωστόσω να παραμένει αήττητη μετά το 1-1 και να επιστρέφει στις νίκες μια εβδομάδα αργότερα, με αντίπαλο την Τσέλσι (2-0). 

Παρόλαυτα, η Λίβερπουλ δεν έκοψε το νήμα του αγγλικού πρωταθλήματος πρώτη. Η παραίτηση του Νταλγκλίς στα μέσα Φεβρουαρίου φάνηκε πως κόστισε στο σύλλογο, που τερμάτισε δεύτερος. Χαρακτηριστική συγκυρία της εποχής, πως οι «κόκκινοι» ηττήθηκαν για πρώτη φορά την 15η αγωνιστική, ήτοι αρχές Δεκεμβρίου, από την Άρσεναλ με 3-0. Οι «κανονιέρηδες» μάλιστα ήταν αυτοί που κατέκτησαν το πρωτάθλημα τότε, δίνοντας το πρώτο και το τελευταίο «χαστούκι» της σεζόν στη Λίβερπουλ. 

Μένει να φανεί, αν το σκηνικό θα αλλάξει, με τον Κλοπ πάντως να μη μοιάζει διατεθειμένος να αφήσει ημιτελές το έργο του. Όπως και να’χει η ιστορία είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν, με τους ποδοσφαιριστές του Γερμανού τεχνικού να φαίνονται ορεξάτοι να γράψουν το δικό τους παρών και μέλλον, στο ποδοσφαιρικό λιμάνι των «κόκκινων». 

Έλενα Χαριτάκη