Πρεμιέρα στα… κόκκινα για τη Λίβερπουλ!

Με το εντυπωσιακό 4-0 και μια εξίσου ολοκληρωτική εμφάνιση επικράτησε η Λίβερπουλ της Γουέστ Χαμ στο «Άνφιλντ» για την πρώτη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Σαλάχ (19’), Μανέ (45+1’, 53’) και Στάριτζ (88’) τα τέρματα για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ…



Πρεμιέρα στα… κόκκινα για τη Λίβερπουλ!

Οι «κόκκινοι» σημείωσαν την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους επί του λονδρέζικου συλλόγου ενώ σε καθεμία από αυτές τις αναμετρήσεις σκοράρουν από τέσσερις φορές, επίτευγμα που οι Μέρσεϊσαϊντερς δεν έχουν καταγράψει απέναντι σε άλλο σύλλογο της πρώτης κατηγορίας! Ο Σαντιό Μανέ από την άλλη έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Ίαν Ρας (1989-91) που σκοράρει σε τρεις συνεχόμενες πρεμιέρες πρωταθλήματος.

Η Γουέστ Χαμ παρέμεινε με μια μόλις νίκη στις τελευταίες 46 επισκέψεις της στο «Άνφιλντ». Η τελευταία της νίκη σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2015 με σκορ 3-0 ενώ παραμένει ο σύλλογος με τις περισσότερες ήττες σε πρεμιέρες της κατηγορίας (12).

Το ματς:

Οι «κόκκινοι» εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο του «Άνφιλντ» με κεκτημένη ταχύτητα από την περσινή σεζόν και επέβαλαν εξ’ αρχής το δικό τους ρυθμό. Με τον Ναμπί Κεϊτά σε ρόλο συντονιστή, η ομάδα του Κλοπ άρχισε να εκδηλώνεται επιθετικά από νωρίς και έως το πρώτο τέταρτο της συνάντησης οι Φιρμίνο (8’), Μανέ (15’) και Σαλάχ (18’) βρέθηκαν ένα… κοντρόλ μακριά από το 1-0.

Κάτι που πέτυχε ωστόσο στο 19ο λεπτό ο Σαλάχ! Ο Κεϊτά άνοιξε αριστερά για τον Ρόμπερτσον και αυτός βρήκε τον «Φαραώ» με μια καλοζυγισμένη σέντρα. Από το ύψος της μικρής περιοχής η κατάληξη ήταν προβλεπόμενη. Μέχρι τη συμπλήρωση του ημιώρου τα «σφυριά» απείλησαν δύο φορές με τον Αρναούτοβιτς αλλά οι προσπάθειές του κατέληξαν κόρνερ (24’) και άουτ (27’)αντίστοιχα…

Οι θεατές σηκώθηκαν ξανά από τις θέσεις και στο 37ο λεπτό, όταν ο Φιρμίνο βρήκε εντός περιοχής τον «Μο» αλλά το πλασέ του Αιγύπτιου αποκρούστηκε ενστικτωδώς από τον Φαμπιάνσκι. Το 2-0 σημειώθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όταν η σέντρα του Ρόμπερτσον βρήκε τον Μίλνερ στο δεύτερο δοκάρι και η προβολή του τελευταίου τον Μανέ εντός μικρή περιοχής. Το τελείωμα υπήρξε εύστοχο προ κενής εστίας!

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του ματς δεν αλλοιώθηκε και το σκορ ανέβηκε στο 3-0 με τη συμπλήρωση 53 αγωνιστικών λεπτών. Την κάθετη κίνηση και πάσα του Φιρμίνο εκμεταλλεύτηκε από θέση οφσάιντ ο Σαντιό Μανέ με απευθείας σουτ στη δεξιά γωνία του Φαμπιάνσκι. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 88ο λεπτό, με τον νεοεισελθόντα Ντάνιελ Στάριτζ να σκοράρει από το δεύτερο δοκάρι στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Άλισον, Φαν Ντάικ, Τζο Γκόμεζ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά, Σαλάχ (87’ Στάριτζ), Μανέ (82’ Σακίρι), Φιρμίνο (69’ Χέντερσον)

Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι, Ογκμπόνα, Μπαλμπουένα, Ράις (45’ Σνόντγκρας), Φρέντερικς, Μαζουακού, Νομπλ, Γουίλσιρ, Αντόνιο, Άντερσον (62’ Τσιτσαρίτο), Αρναούτοβιτς (67’ Γιαρμολένκο)

Σκόρερς

Σαλάχ (19’), Μανέ (45+1’, 53’), Στάριτζ (88’)

Διαιτητής

Άντονι Τέιλορ

Ιωάννης Τζιουμακλής