Πρότυπο για τον Λένο ο Τσεχ

Με τα καλύτερα λόγια για τον συμπαίκτη του, Πετρ Τσεχ, μίλησε ο Μπερντ Λένο, τονίζοντας πως ο Τσέχος κίπερ αποτελεί για αυτόν πρότυπο εδώ και πολλά χρόνια, θα προσπαθήσει ωστόσο να δουλέψει σκληρά ώστε να τον… ξεπεράσει στην ιεραρχία των τερματοφυλάκων!



Πρότυπο για τον Λένο ο Τσεχ

Ο Γερμανός γκολκίπερ αποκτήθηκε φέτος από τους Λονδρέζους κοστίζοντας 19,5 εκ. λίρες, και παρά τον θαυμασμό που τρέφει προς το πρόσωπο του Πετρ Τσεχ, επιθυμεί να δουλέψει σκληρά και να μάθει από εκείνον πράγματα, ώστε να καταφέρει να αποτελέσει το «νούμερα ένα» της Άρσεναλ τη φετινή περίοδο:

«Ο Πέτρ είχε μια τεράστια καριέρα με πάρα πολλά τρόπαια, και ακόμα είναι ένας μεγάλος γκολκίπερ με μεγάλη προσωπικότητα. Πρέπει όμως να κοιτάξω τον εαυτό μου και να κάνω το παιχνίδι μου, κάθε μέρα, πολύ σκληρά, ώστε να είμαι η πρώτη επιλογή του προπονητή. Θα μαθαίνω πολλά δουλεύοντας μαζί του κάθε μέρα.

 Έχει τρομερή εμπειρία, οπότε μπορώ να μάθω από εκείνον. Είναι ένας τερματοφύλακας που θαύμαζα καθώς μεγάλωνα. Μπορώ να θυμηθώ το πρώτο μου ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ, όταν ήμουν 19 χρονών, ήταν εναντίον του Πετρ», σχολίασε σχετικά ο Mπερντ Λένο, ενθυμούμενος τις αναμετρήσεις της Τσέλσι με τη Λεβερκούζεν στα «αστέρια», την περίοδο 2011/12 για τη φάση των ομίλων.

Χρήστος Γραβιάς