Ο Κέιν περιμένει το Χρυσό Παπούτσι!

Μόνο αν γυρίσει... ανάποδα ο πλανήτης Γη θα χάσει ο Χάρι Κέιν το Χρυσό Παπούτσι του Παγκοσμίου Κυπέλου της Ρωσίας, παρά το γεγονός πως δεν σκόραρε μετά τη φάση των «16»!  



Ο Κέιν περιμένει το Χρυσό Παπούτσι!

Ο διεθνής φορ της Τότεναμ και αρχηγός της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, χάρη στα δύο τέρματα στην πρεμιέρα απέναντι στην Τυνησία, το χατ-τρικ κόντρα στον Παναμά και την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στην κανονική διάρκεια του αγώνα με την Κολομβία, έφτασε στα έξι γκολ στο Μουντιάλ που ολοκληρώνεται την Κυριακή, στα γήπεδα της Ρωσίας.

Πίσω από αυτόν, ο Ρομέλου Λουκάκου σταμάτησε στα τέσσερα γκολ στο τουρνουά και έχασε ευκαιρίες για να φτάσει τον Κέιν στον μικρό τελικό από τον οποίο το Βέλγιο κατέκτησε την 3η θέση, την καλύτερη στην ιστορία του.

Οι Γκριεζμάν και Μπαπέ είναι εκείνοι που έχουν απομείνει ν’ απειλούν το επίτευγμα του Χάρι Κέιν, ωστόσο, μόνο με τρομερά πράγματα στον μεγάλο τελικό της Γαλλίας με την Κροατία θα χαθεί το σπουδαίο βραβείο για τον Άγγλο επιθετικό.

Με μόλις τρία τέρματα, οι «τρικολόρ» χρειάζονται από ένα χατ-τρικ έκαστος απλά για να ισοφαρίσουν την επίδοση του Χάρι Κέιν στο φετινό Μουντιάλ. Το φινάλε για τα «τρία λιοντάρια» ήταν άδοξο αφού τελικά δεν ήρθε ούτε η 3η θέση, ωστόσο, στη διοργάνωση στην οποία το αγγλικό κοινό περίμενε από τον Κέιν να σταθεί αντάξιος των απαιτήσεων με το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο μπράτσο, η ιστορία έγραψε πως σκόραρε έξι φορές, έχοντας όμως αποτύχει να βοηθήσει λίγο περισσότερο στον ημιτελικό με τους Κροάτες και τον μικρό τελικό με τους Βέλγους... 

Κώστας Ζάλιαρης