Δια χειρός Πίκφορντ... (pics & vid)

Αρχικά στο 90’+2’ και έπειτα στο πέμπτο πέναλτι των Κολομβιανών, ο Τζόρνταν Πίκφορντ έδειξε το δρόμο και έστειλε την Αγγλία στα προημιτελικά του φετινού Μουντιάλ, κερδίζοντας τον τίτλο του ανθρώπου που συνείσφερε στην πρώτη νίκη των «τριών λιονταριών» στα πέναλτι, στην ιστορία του Μουντιάλ!  



Δια χειρός Πίκφορντ... (pics & vid)

Ο πορτιέρε της Έβερτον μετατράπηκε σε ήρωα στο παιχνίδι με την Κολομβία για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων της κανονικής διάρκειας, ο Πίκφορντ εκτινάχθηκε αριστερά για να μην επιτρέψει στον Ουρίμπε να ισοφαρίσει, αν και το γκολ του Μίνα με την πολύ δυνατή και τυχερή (αφού δεν κατάφερε να διώξει ο Τρίπιερ) κεφαλιά, σημειώθηκε από την εκτέλεση κόρνερ που ακολούθησε της εκπληκτικής επέμβασης του Άγγλου τερματοφύλακα.

Στη διαδικασία των πέναλτι, η επέμβασή του ήταν εξίσου εντυπωσιακή, πετώντας το σώμα του δεξιά, στην αντίθετη πλευρά από εκείνη που απέκρουσε στο σουτ του 92ου λεπτού. Μη επιτρέποντας στον Μπάκα να βάλει μπροστά την Κολομβία μετά το χαμένο πέναλτι του Ουρίμπε, έδωσε την ώθηση στον Έρικ Ντάιερ να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση και ο χαφ της Τότεναμ το έκανε! 

Με την σωστή... μαντεψιά στη «ρωσική ρουλέτα», ο Πίκφορντ έγινε ο πρώτος Άγγλος τερματοφύλακας μετά τον Ντέιβιντ Σίμαν από το 1998 (απέναντι στην Αργεντινή), που πιάνει πέναλτι. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης