Σάουθγκεϊτ: «Αντέχω την κριτική…»

Πρόθυμος να αναλάβει τις ευθύνες του για τις επιλογές του στο χθεσινό παιχνίδι με το Βέλγιο που είχαν ως αποτέλεσμα την ήττα της Αγγλίας με σκορ 1-0 και την… υποχώρηση στη 2η θέση του ομίλου εμφανίστηκε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.  



Σάουθγκεϊτ: «Αντέχω την κριτική…»

Ο προπονητής των «τριών λιονταριών» κατακρίθηκε για την απόφασή του να αλλάξει τα… 8/11 της βασικής του ομάδας και, όπως τόνισε, είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις κριτικές.

«Όταν είσαι προπονητής πρέπει να παίρνεις αποφάσεις που θα είναι καλές για την ομάδα, το σύνολο και που θα σε φέρουν κοντά στον στόχο σου. Ορισμένες φορές αυτές οι αποφάσεις μπορεί να κατακριθούν και το καταλαβαίνω», τόνισε χαρακτηριστικά ο κόουτς των Άγγλων και συνέχισε:

«Συνολικά το τεχνικό τιμ είχε ξεκάθαρη άποψη για το τι χρειαζόμασταν ψυχικά, σωματικά και τακτικά για να πάρουμε αυτό που θέλαμε από τον όμιλο.

Πλέον έχουμε 20 παίκτες που έχουν παίξει σε Μουντιάλ και είναι πολύ σημαντικό αυτό για τις επόμενες εβδομάδες. Ενδεχομένως να έπρεπε να πιέσουμε περισσότερο την αντίπαλο χρησιμοποιώντας άλλους ποδοσφαιριστές, όμως και πάλι δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Είχαμε μία τεράστια, μάλιστα, να ισοφαρίσουμε. Είμαι ανοικτός και αντέχω την κριτική. Κάποιες φορές όμως οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται για μακροπρόθεσμους στόχους».