Bolshoi Bets: Γκολ για Αργεντινή και Αυστραλία, κλειστά ματς για Γαλλία και Ισλανδία

Ο χαβάς με το VAR συνεχίζεται και φτάσαμε αισίως στα 20 πέναλτι(15 εύστοχα) στη διοργάνωση. Άσχετο, αλλά ανυπομονώ για την εφαρμογή του στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. Είμαι βέβαιος πως θα ζήσουμε μαγικές/κωμικοτραγικές στιγμές! Στα χθεσινά ματς, έγινε της καθυστέρησης το κάγκελο! 



Bolshoi Bets: Γκολ για Αργεντινή και Αυστραλία, κλειστά ματς για Γαλλία και Ισλανδία

Οι Σαουδάραβες νίκησαν με γκολ στο 95΄ την Αίγυπτο. Η Ισπανία ισοφάρισε στο 91΄ (με τη βοήθεια του VAR, αφού αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ). Το Ιράν πέτυχε το 1-1 στο 93΄ και έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία στην επόμενη φάση, να κάνει ολική ανατροπή και να στείλει τον Κριστιάνο και τους υπόλοιπους σπίτια τους. Το άστρο του Σάντος είναι εδώ και φεγγοβολά ακόμα...Στα γρήγορα, η Ουρουγουάη θυμήθηκε να παίξει ποδόσφαιρο ύστερα από δύο αγώνες τουρισμού αλλά βρήκε και μία Ρωσία αποσυντονισμένη από τις αλλαγές και τα έκανε. Στην Αίγυπτο ήταν ολοφάνερο το(τουλάχιστον) ψυχρό κλίμα που υπήρχε εξαιτίας όσων είχαν προηγηθεί. Και μόνο ότι ο Σαλάχ πέτυχε γκολ και δεν πανηγύρισε καθόλου(ενώ πριν έτρεχε, φώναζε, μέχρι και έκλαιγε) λέει πολλά. Για την Πορτογαλία τα λόγια είναι περιττά. Κατάφεραν και πήραν το Ευρωπαικό πριν δύο χρόνια, κάνοντας έξι ισοπαλίες και μία νίκη(στον ημιτελικό με την Ουαλία 2-0)! Καταφανέστατη η νοοτροπία τους. Μεγάλο κρίμα για την προσπάθεια του Ιράν. Τέλος η Ισπανία ήταν η γνωστή άνοστη πλέον, Ισπανία. Γύρω-γύρω η μπάλα μέχρι να βρούν κάποια κάθετη ή κάποιο γρήγορο συνδυασμό και κυρίως για να μην επιτεθούν οι αντίπαλοι. Γιατί αν επιτεθούν μπορεί να δεχτούν δύο και τρία γκολ.... Η ισοπαλία της Πορτογαλίας μας χάλασε ένα άκρως ικανοποιητικό 3/4 στη στήλη και μείναμε στο 2/4. Πάμε στα στα σημερινά παιχνίδια.

Αρχή σήμερα γίνεται από τη Μόσχα και το στάδιο Λουζνίκι με το ματς Δανία-Γαλλία. Οι Δανοί παρά τις μέτριες εμφανίσεις βρίσκονται στη 2η θέση με 4 βαθμούς. Το στοιχείο που κυριάρχησε στα δύο παιχνίδια τους ήταν η σφιχτή αμυντική προσέγγιση. Επιθετικά λίγα πράγματα. Αντεπιθέσεις, στημένες φάσεις και όποια έμπνευση έχει ο παιχταράς Έρικσεν. Αξίζει να τονιστεί το ασταμάτητο τρέξιμο και πρέσινγκ στη μπάλα. H Γαλλία δεν έχει πείσει ακόμα ούτε τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της. Ναι μεν, έχει δύο νίκες αλλά με εμφανίσεις που δεν είναι στο επίπεδο των παικτών της. Λογικά θα δούμε κάποιες αλλαγές στην 11άδα για λόγους ξεκούρασης, φρεσκαρίσματος αλλά και για αποφυγή απροσδόκητων τραυματισμών. Προφανώς, η Γαλλία είναι πολυ καλύτερη ομάδα όμως το παιχνίδι έχει πολλή ισοπαλία. Με αυτό το αποτέλεσμα η Γαλλία περνά ως πρώτη και η Δανία ως δεύτερη. Πέρα από αυτό, οι δύο ομάδες έχουν δείξει συγκεκριμένα πράγματα στην επίθεση. Οι αποδόσεις στην ισοπαλία ως τελικό αλλά και στο ημίχρονο παίρνουν τον κατήφορο και είναι στο 2.50 και στο 1.65 αντίστοιχα. Ψάχνοντας για μια μεγαλύτερη απόδοση στα πλούσια ειδικά στοιχήματα που μας προσφέρει ο ΟΠΑΠ, βρίσκω την επιλογή ¨και οι 2 ομάδες να σκοράρουν under 1.5 γκολ¨ στο 1.85. Ακόμα ένα ειδικό που μου αρέσει είναι ¨και τα 2 ημίχρονα under 1.5 γκολ¨ στο 2.05. Μεγάλο μου φαίνεται και ταιριάζει στην εικόνα που έχω για το παιχνίδι.

Παράλληλα στο Σότσι θα διεξαχθεί το Αυστραλία-Περού. Τα ¨Καγκουρό¨ έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις. Δυνατά κορμιά, μπαίνουν σε όλες τις μονομαχίες δυναμικά, οργάνωση σε όλες τις γραμμές. Υστερούν ποιοτικά ωστόσο βγάζουν συγκέντρωση και πάθος. Χρειάζεται μόνο νίκη σήμερα και ήττα των Δανών στο άλλο ματς. Εκτός τέθηκε ο επιθετικός Ναμπούτ λόγω τραυματισμού, ο Γιούριτς πιθανότερος αντικαταστάτης. Το Περού έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο στο πρώτο ματς και δεν άξιζε την ήττα. Έκανε το ίδιο και στο δεύτερο, κόντρα στη Γαλλία για μία ώρα περίπου. Με το σκορ ήδη στο 1-0 είχαν δοκάρι με τον Ακίνο(50΄) και κάπου έκει άρχισε να εμφανίζεται η απογοήτευση. Σήμερα δίνουν το τελευταίο παιχνίδι μιας και έχουν αποκλειστεί. Τελευταία εμφάνιση για τον ηγέτη και σταρ της ομάδας Γκερέρο σε Παγκόσμιο Κύπελλο αφού είναι ήδη 34 χρονών. Σίγουρα η Αυστραλία έχει το κίνητρο στο ματς. Ωστόσο δεν εξαρτάται μόνο από αυτήν η πρόκριση. Οι Περουβιανοί έχουν δείξει όμορφα πράγματα επιθετικά και πιστεύω πως δεν θέλουν(και δεν τους αξίζει) να φύγουν με το απόλυτο μηδέν από το τουρνουά. Η απόδοση του ΟΠΑΠ για το γκολ/γκολ είναι στο 1.62 ενώ το όβερ στο 1.85.

Στο ίδιο γήπεδο με το παραπάνω θα γίνει το βραδινό Ισλανδία-Κροατία. Ο ενθουσιασμός της ισοπαλίας με την Αργεντινή, διαδέχθηκε την απογοήτευση της ήττας από τη Νιγηρία. Το πολύ καλό πρώτο ημίχρονο από τους ¨ψαράδες¨ δεν μετουσιώθηκε σε γκολ. Στο δεύτερο, το δέχθηκε πολύ γρήγορα(50΄) και όλα άλλαξαν. Η ανάγκη για ισοφάριση τους έκανε να χάσουν την ηρεμία, το πλάνο και την συγκέντρωση τους με απoτέλεσμα να δεχτούν δεύτερο γκολ και να τελειώσουν όλα. Οι Ισλανδοί είναι ομάδα με συγκεκριμένο σχέδιο. Δυνατές μονομαχίες, σφιχτή μεσοαμυντική τακτική, οργανωμένη επίθεση με υπομονή και επιμονή και στημένες φάσεις. Μέχρι και τα πλάγια αουτ από το κέντρο, γίνονται σέντρες με τη δυνατή εκτέλεση του Γκούναρσον. Σήμερα θέλει μόνο νίκη και συνδυασμό στο άλλο ματς. Η Κροατία ήταν εντυπωσιακή με την Αργεντινή. Άψογο παιχνίδι με τον Μόντριτς να κάνει τα πάντα στην εντέλεια και τον Ράκιτιτς να ακολουθεί κατά πόδας. Ομαδική δουλειά και πολλή ποιότητα σε όλες τις γραμμές τα χαρακτηριστικά της. Πρώτη και άνετη ότι και να γίνει σήμερα, έχει τη δυνατότητα και κατά πάσα πιθανότητα θα το πράξει, να προβεί σε πολυάριθμες αλλαγές. Βέβαια και οι αναπληρωματικοί μόνο ¨λίγοι¨δεν είναι. Το ματς είναι απλησίαστο για στοιχηματισμό. Οι πολλές αλλαγές στην Κροατία, την κάνουν εντελώς απρόβλεπτη. Το ίδιο και με το παραπάνω ισχύει για την Ισλανδία αφού δεδομένα πρέπει να κυνηγήσει τη νίκη αλλά δεν είναι μαθημένη να το κάνει. Κλειστά αναμένω να πάει με την απόδοση του ΟΠΑΠ στο ειδικό στοίχημα να μπει γκολ μετά το 30΄ στο ελκυστικό 2.10. Εναλλακτικά και η επιλογή 2 έως 3 γκολ στο 1.98 καλύπτει τα περισσότερα πιθανά σκορ.

Τέλος, στην Αγία Πετρούπολη θα διεξαχθεί το πολυαναμενόμενο Νιγηρία-Αργεντινή. Οι Νιγηριανοί ύστερα από 1.5 αγώνα μετριότητας, έδειξαν τα καλά στοιχεία τους στο δεύτερο ημίχρονο με τη Ισλανδία και κέρδισαν τον αγώνα. Σήμερα με νίκη περνούν σίγουρα ως δεύτεροι ενώ με ισοπαλία δεν θέλουν νίκη των Ισλανδών με δύο γκολ και πάνω. Στο στρατόπεδο της Αργεντινής γίνεται ο κακός χαμός. Ο σχεδόν βέβαιος και ντροπιαστικός  αποκλεισμός πήρε παράταση και ίσως ¨άκυρο¨ ύστερα από τη νίκη των Νιγηριανών επί των Ισλανδών. Οι αστέρες της ¨Αλμπισελέστε¨ ζήτησαν την άμεση αποπομπή του Σαμπάολι από την ομάδα. Κάτι τέτοιο δεν έγινε αλλά ο Αργεντίνος προπονητής ουσιαστικά είναι στο περιθώριο . Απόψε θέλουν μόνο νίκη και να μην νικήσουν οι ¨ψαράδες¨. Στην περίπτωση νίκης της Ισλανδίας, χρειάζονται νίκη με παραπάνω γκολ. Όλος ο κόσμος πιστεύει πως η Αργεντινή δεν θα κλωτσήσει την ευκαιρία. Και εγώ προς τα εκεί κλείνω εφόσον περιμένω τον εγωισμό και την ποιότητα των Μέσσι, Ντιμπάλα, Ιγκουαίν και των άλλων να μιλήσει. Η απόδοση του διπλού είναι στο 1.40 όμως. Όποιος θέλει αγοράζει. Προσωπικά θα προτιμήσω την απόδοση του ΟΠΑΠ στο over 2.5 γκολ που είναι στο 1.55 και θα γλυκοκοιτάξω και το over 3.5 στο 2.45. Ένα γκολ σχετικά νωρίς θα κάνει το ματς ροντέο.

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας!

 

Συνοπτικά

Δανία-Γαλλία και τα 2 ημίχρονα under 1.5 γκολ 2.05

Αυστραλία-Περού γκολ/γκολ 1.62

Ισλανδία-Κροατία γκολ μετά το 30΄ 2.10

Νιγηρία-Αργεντινή over2.5 1.55

 

Νίκος Κεραμύδας