Οι πρώτες αντιδράσεις για το VAR

Διίστανται μέχρι στιγμής οι απόψεις για τη χρήση του VAR στο τρέχον Παγκόσμιο Κύπελλο. Σεπ Μπλάτερ και Κρίστιαν Έρικσεν τοποθετήθηκαν σήμερα επί του θέματος και τάχθηκαν ξεκάθαρα κατά της χρήσης του.



Οι πρώτες αντιδράσεις για το VAR

Ο πρώην πρόεδρος της FIFA τονίζει πως η εν λόγω καινοτομία στο χώρο του ποδοσφαίρου αλλοιώνει τους κανόνες του παιχνιδιού ενώ ο διεθνής Δανός ποδοσφαιριστής δεν κατανοεί την επιλεκτική επιστράτευσή του…

«Δεν διαφωνώ με την παροχή βοήθειας στο έργο των διαιτητών αλλά  χρήση του VAR δεν βοηθά στην κοινή γραμμή των αποφάσεων. Τονώνει ιδιαίτερα την οπτική του εκάστοτε διαιτητή και παραμερίζει τους κανόνες του παιχνιδιού. Δεν είμαι κατά της τεχνολογίας αλλά το VAR δεν μπορεί να χαρακτηριστεί συνεπές» ανέφερε ο Μπλάτερ.

«Δεν είμαι υπέρ της χρήσης του VAR. Δεν μου αρέσει. Έχουν σφυριχτεί δύο πέναλτι εναντίον μας και σήμερα απέναντι στην Αυστραλία είχε προηγηθεί φάουλ στον Πόουλσεν. Αν είναι να γίνεται χρήση της τεχνολογίας, ας επιστρατευτεί και για τα φάουλ που γίνονται κατά τη διάρκεια μιας αναμέτρησης και όχι μόνο για τις φάσεις που κρίνουν τον καταλογισμό ή μη ενός πέναλτι» τα λόγια του Έρικσεν.

Ιωάννης Τζιουμακλής