Έρικσον: «Μέχρι και ημιτελικά η Αγγλία»

Τις δυνατότητες της Αγγλίας στο τωρινό Μουντιάλ σχολίασε ο Σβεν-Γκόραν Έρικσον, ο οποίος θεωρεί ότι η πρώην ομάδα του μπορεί να φτάσει μέχρι και την ημιτελική φάση του θεσμού!



Έρικσον: «Μέχρι και ημιτελικά η Αγγλία»

Συγκεκριμένα, το υλικό που διαθέτει η Αγγλία του 2018 είναι αρκετά ώστε να φτάσει μακριά στην τρέχουσα διοργάνωση, κατά τον πρώην τεχνικό των «τριών λιονταριών» την πενταετία 2001-2006: «Μου αρέσει πολύ το τωρινό ρόστερ της Αγγλίας. Αν μπορέσουν να αμυνθούν καλά, μπορεί να είναι πολύ καλοί στις αντεπιθέσεις, έχουν γρήγορους παίκτες, που μπορούν να νικήσουν στο ένας-εναντίον-ενός. Μπορούν να κάνουν αρκετές 'ζημιές'. Πιστεύω είναι ικανοί να φτάσουν στα ημιτελικά».

Παράλληλα, ο Έρικσον σχολίασε το ενδεχόμενο μιας πιθανής... συνάντησης με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία (κάτι που μπορεί να συμβεί στους «8» του θεσμού): «Η Αγγλία ανησυχεί πάντα για τη Γερμανία, και το φετινό καλοκαίρι, οι δυο ομάδες ενδέχεται να αναμετρηθούν στα προημιτελικά ή και ημιτελικά. Μπορεί να κερδίσει η Αγγλία ένα τέτοιο ματς. Πρέπει να λες στους παίκτες οσυ πως τα αποτελέσματα του παρελθόντος δεν μετράνε και οι ήττες ανήκουν στο παρελθόν. Δεν γίνεται να κερδίζεις σκεπτόμενος αυτά τα παιχνίδια».

Χρήστος Γραβιάς