Δεν επενδύει εξαιτίας της άρνησης για παροχή βίζας ο Αμπράμοβιτς

Η άρνηση της ανανέωσης της βίζας του Ρόμαν Αμπράμοβιτς από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι να αποδείξει ότι τα λεφτά του είναι «καθαρά» είναι ο λόγος που δεν θα προχωρήσουν τα πλάνα για το νέο γήπεδο της Τσέλσι.



Δεν επενδύει εξαιτίας της άρνησης για παροχή βίζας ο Αμπράμοβιτς

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα ο σύλλογος ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να προχωρήσει στην ανακατασκευή του «Στάμφορντ Μπριτζ» εξαιτίας του «δυσμενούς επενδυτικού κλίματος», με τα αγγλικά ΜΜΕ να αναφέρουν λίγο αργότερα πως ο λόγος ήταν ο εκνευρισμός του Αμπράμοβιτς και «η απροθυμία του να επενδύσει ένα δισεκατομμύριο λίρες σε μια χώρα που δεν έχει άδεια εργασίας».

Υπενθυμίζεται πως ο Αμπράμοβιτς είδε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να μην του ανανεώνει την «χρυσή βίζα» του, η οποία παρέχεται σε άτομα από το εξωτερικό που επενδύουν πάνω από δύο εκατομμύρια λίρες ετησίως στην Βρετανία. Πλέον ο Αμπράμοβιτς θα επιτρέπεται να μετακινείται ελεύθερα στην Αγγλία εξαιτίας της ισραηλίτικης υποκοότητάς του, μιας και οι πολίτες του Ισραήλ χρειάζονται μόνο το διαβατήριό τους αν και βεβαίως απαιτείται και πάλι βίζα για άδεια εργασίας.

Όσον αφορά το τελευταίο κομμάτι, οι «Times» του Ισραήλ ανέφεραν μέσα στην εβδομάδα πως ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος βρέθηκε στο Τελ Αβίβ τις προηγούμενες ημέρες για να βγάλει και τα τελευταία απαραίτητα έγγραφα.

Φυσικά μένει να φανεί τι άλλες επιπτώσεις μπορεί να έχει στην γενικότερη λειτουργία της Τσέλσι η όλη υπόθεση...

Γιώργος Σιάφας