Live: Τελικός Κυπέλλου Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κοντράρονται στο «Γουέμπλεϊ» για τον τελικό του Κυπέλλου, και το england365.gr σας μεταφέρει live την εξέλιξη του αγώνα.



Live: Τελικός Κυπέλλου Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Σας ευχαριστούμε πολύ που μείνατε μαζί μας για την live μετάδοση της αναμέτρησης. Το αναλυτικό κείμενο για το παιχνίδι έχει ανέβει κανονικά. Καλό σας βράδυ!

Β' Ημίχρονο

Τέλος στο ματς! Η Τσέλσι είναι Κυπελλούχος Αγγλλίας επικρατώντας 1-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Εντέν Αζάρ. Μοιρασμένο παιχνίδι, που ολοκληρώθηκε για να επιβεβαιώσει μια κατά βάση αποτυχημένη σεζόν για το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο.

85' Πέντε λεπτά για το τέλος

82' Τι χάνει ο Πολ Πογκμπά! Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον Γάλλο, που αστόχησε μετά από αμαρκάριστη κεφαλιά που πήρε.

80' Δέκα λεπτά για το τέλος, με την Τσέλσι να εξακολουθεί να κρατάει το σκορ.

Προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες της Γιουνάιτεντ ο Ζοσέ Μουρίνιο, που έβαλε τον Ρομ Λουκάκου και τον Αντονί Μαρσιάλ αντί των Τζέσι Λίνγκαρντ και Μάρκους Ράσφορντ. Λιγότερα από 15' για το τέλος.

Ξανά έγινε χρήση του VAR μετά το ακυρωθέν γκολ του Αλέξις, με τον Όλιβερ να αποφασίζει πως ο Άσλεϊ Γιανγκ δεν βρήκε επίτηδες την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή της ομάδας του, κρίνοντας πως ήταν πολύ κοντά για να του χρεώσει πέναλτι.

70' Τεράστια ευκαιρία για την Τσέλσι! Ο Ενγκολό Καντέ βρίσκει τον Μάρκος Αλόνσο, αλλά εκείνος τελείωσε την φάση πάνω στον συμπατριώτη του, Ντε Χέα. Έχει δίκαιο ο λογαριασμός του Match of the Day στο Twitter, ωστόσο. Η Γιουνάιτεντ πιέζει πολύ και σίγουρα είναι ένα παιχνίδι που δεν μπορούμε να πάρουμε τα μάτια μας από πάνω του.

68' Συνεχίζει κανονικά ο Κουρτουά. Συνεχίζει να αμύνεται η Τσέλσι.

Ο Χιλιανός βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή, αλλά ήταν εκτεθειμένος πριν το ριμπάουντ με το οποίο νίκησε τον Κουρτουά. Τραυματίας ο Βέλγος.

63' Ακυρώθηκε γκολ για την Γιουνάιτεντ! Εξακολουθεί να φλερτάρει με την ισοφάριση η ομάδα του Μουρίνιο, αλλά στην συγκεκριμένη φάση ο Αλέξις Σάντσες υποδείχθηκε οφσάιντ. Έκανε και χρήση του VAR ο Όλιβερ, με το γκολ να ακυρώνεται και οριστικά.

56' Συμπληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο μετά την επιστροφή των ομάδων από τα αποδυτήρια, με την Γιουνάιτεντ να είναι πάρα πολύ καλή έκτοτε. Ευκαιρία για τους τυπικά φιλοξενούμενους, με τον Κουρτουά να αποκρούει προσπάθεια του Μάρκους Ράσφορντ.

46' Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο!

Α' Ημίχρονο

Ημίχρονο στο «Γουέμπλεϊ». Το 1-0 παραμένει στον φωτεινό πίνακα, με την Τσέλσι να είναι πολύ πιο συγκεντρωμένη στο πλάνο της και προσηλωμένη στις απαιτήσεις του αγώνα. Η Γιουνάιτεντ δείχνει να κοιμάται.

43' Τελειώνει το πρώτο ημίχρονο χωρίς να αλλάξει κάτι στο σκορ. Πάντα στο 1-0 η Τσέλσι με το πέναλτι του Αζάρ.

Και ΠΡΟΦΑΝΩΣ ο Τζόουνς είχε να μας προσφέρει μία καινούργια έκφραση στην φάση του πέναλτι. Μιλώντας γι' αυτή, ο Άγγλος κεντρικός αμυντικός δεν αποβλήθηκε από τον Όλιβερ, με τον ρέφερι να κάνει σωστή χρήση του κανονισμού, βάσει του οποίου εάν ένας παίκτης έχει κάνει προσπάθεια να σταματήσει την μπάλα, ακόμη και να είναι τελευταίος πριν τον τερματοφύλακα, δεν αποβάλλεται.

Αφήνουμε αυτό εδώ...

35' Έχει ανέβει αρκετά η Γιουνάιτεντ μετά το γκολ που δέχθηκε, αλλά δεν μπορεί να βρει τρόπο να απειλήσει. Δεν το έκανε ούτε ο Πολ Πογκμπά με το σουτ που δοκίμασε πριν από λίγο

Ήταν το πρώτο πέναλτι που μπήκε σε τελικό Κυπέλλου Αγγλίας (εκτός από την διαδικασία των πέναλτι) μετά από εκείνο του Ρουντ φαν Νίστελροϊ το 2004 για λογαριασμό της Γιουνάιτεντ απέναντι στην Μίλγουολ.

22' Τελικά ο Όλιβερ την σφύριξε την παράβαση, και για να πούμε την αλήθεια δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς. Ο Αζάρ έσπασε την άμυνα της Γιουνάιτεντ, ο Τζόουνς τον έριξε στο έδαφος και ο Βέλγος δεν αστόχησε στην εκτέλεσή του.

 

1-0 η Τσέλσι!

Λίγο - πολύ το απόγευμα του Τιμπό Κουρτουά μέχρι τώρα. Έχει κόντρα τον ήλιο ο Βέλγος και αυτό τον δυσκολεύει. Δεν το έχουν εκμεταλλευτεί προς το παρόν οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο. Παράλληλα, ο Μάικλ Όλιβερ άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί σε δύο περιπτώσεις που ζητήθηκε πέναλτι, μία από κάθε πλευρά.

Βεβαίως, υπήρξε μια στιγμή... τρομάρας για την Γιουνάιτεντ, όταν ο Φιλ Τζόουνς έκανε κακή πάσα, αλλά ο Νταβίδ Ντε Χέα σταμάτησε εύκολα σουτ του Αζάρ.

11' Όπως καταλαβαίνετε, δεν υπάρχουν και πολλά για να πούμε για το ματς ακόμη. Πολύ νευρικό επιθετικά και προσεκτικό αμυντικά ξεκίνημα από τις δύο πλευρές.

Σε άλλα νέα, πριν από λίγο ο Ρομπέρτο Μαντσίνι επανέφερε και επισήμως τον Μάριο Μπαλοτέλι στην εθνική Ιταλίας έπειτα από τέσσερα χρόνια απουσίας. Έκανε τρομερή χρονιά με τη Νις ο Ιταλός φορ και ο πρώην προπονητής του στην Μάντσεστερ Σίτι του το αναγνώρισε. Φυσικά οι δυο τους είχαν πανηγυρίσει την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ με το γκολ του Σέρχιο Αγουέρο στις καθυτστερήσεις, με τον «Super Mario» να έχει βγάλει την ασίστ.

Οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ξέχασαν τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, για τον οποίο σήκωσαν πανό μετά και την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του. «Το απίστευτο όνειρο ο Σερ Άλεξ για 26 χρόνια το έκανε πραγματικότητα».

Το προσωπικό μαρκάρισμα του Εντέν Αζάρ ανέλαβε ο Άντερ Ερέρα, ο οποίος την έχει ξανά κάνει την δουλειά στο παρελθόν και με απόλυτη επιτυχία. Το πιο χαρακτηριστικό βίντεο εκείνου του παιχνιδιού στο «Ολντ Τράφορντ», όταν τον είχε βάλει στην... τσέπη του.

4' Στα πρώτα λεπτά του αγώνα δεν έχουμε κάτι συγκλονιστικό. Η σέντρα ανήκε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που... τίμησε τις παραδόσεις με δύο ποδοσφαιριστές στο εναρκτήριο λάκτισμα.

1' Σέντρα στο παιχνίδι!

Pregame

Ξεκινάμε. Μια ακόμη οπτική από την εξέδρα αλλά και από τα όσα προηγήθηκαν της σέντρας.

19:12 Φυσικά δεν θα μπορούσε να γίνει τελικός χωρίς την απαραίτητη γιορτή στο χορτάρι του ιστορικού γηπέδου.

19:10 Σιγά - σιγά ετοιμαζόμαστε για την σέντρα. Πριν από λίγο τιμήθηκε η μνήμη του Ρέι Γουίλκινς, με τον τελικό να είναι αφιερωμένος σε εκείνον. Τα σχετικά banners στο «Γουέμπλεϊ».

19:04 Είπαμε πριν (και σίγουρα κάπου θα το παρατηρήσατε σίγουρα) πως σήμερα στην Αγγλία είχαμε και τον γάμο του Πρίγκιπα Χάρι. Καλός ο γαμπρός, πολύ ωραία η νύφη, αλλά σαν τον Ντέιβιντ Μπέκαμ δεν ήταν κανείς. Αν το στυλ ήταν άνθρωπος! Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

18:58 Δεν θα αργήσει η σέντρα, αλλά μέχρι τότε σίγουρα υπάρχει χρόνος για ένα μικρό κουίζ γνώσεων όσον αφορά το Κύπελλο Αγγλίας.

18:54 Το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είναι ανάμεσα στις επιλογές του Γιάννη Διακογιάννη, που μίλησε κι αυτός στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο και το England365 με θέμα εκείνους τους οκτώ τελικούς που ξεχωρίζει.

18:52 Μία φορά έχουν κοντραριστεί οι δύο ομάδες σε τελικό στο «Γουέμπλεϊ». Για περισσότερες λεπτομέρειες...

18:50 Για τις δύο φορές που το... είδε από κοντά μίλησε στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο ο Νίκος Νταμπίζας. Ακούστε την συνέντευξή του στον SportFM με ένα κλικ εδώ.

18:48 Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το... λιμπίζεται το τρόπαιο. Θα καταφέρει να το πάρει ή θα της χαλάσει τα σχέδια η ομάδα του Αντόνιο Κόντε. Όπως και να 'χει, το τρόπαιο είναι πανέμορφο.

18:45 Είνα το δεύτερο μεγάλο γεγονός στην Αγγλία σήμερα μετά τον γάμο του Πρίγκιπα Χάρι. Κάποιοι θα τα συνδυάσουν...

18:42 Με τον Ρομέλου Λουκάκου να μένει στον πάγκο για να μην ρισκάρει από νωρίς τον αστράγαλό του θα ξεκινήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την ώρα που ο Τιμπό Κουρτουά θα παίξει το πρώτο του παιχνίδι στο φετινό Κύπελλο. Τα 300 παιχνίδια με την φανέλα της Τσέλσι φτάνει ο Εντέν Αζάρ, που ξεκινάει βασικός. Δείτε αναλυτικά τις συνθέσεις με ένα κλικ εδώ.

18:39 Καλησπέρα σας. Είμαι ο Γιώργος Σιάφας και μαζί θα παρακολουθήσουμε τον τελικό του FA Cup ανάμεσα σε «μπλε» και «κόκκινους διαβόλους».