Έκτος σε έσοδα ο «Μπεκς»!

Στην έκτη θέση με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο βρίσκεται ο Ντέιβιντ Μπέκαμ που αποτελεί τον πιο πλούσιο εκπρόσωπο της Αγγλίας. Τα έσοδα αφορούν πέρα από τα συμβόλαια της ομάδας και όλα τα διαφημιστικά έσοδα από χορηγίες και μάρκετινγκ.



Έκτος σε έσοδα ο «Μπεκς»!
Ο διάσημος γκόλφερ, Τάιγκερ Γουντς, είδε μετά από ένα επεισοδιακό διαζύγιο την άσχημη πλευρά της ζωής. Από το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στο γκολφ, κατρακύλησε στο… γκαντέμικο 13. Είκοσι μήνες μετά το περιστατικό που τα έβγαλε όλα στη φορά, αγνοεί τη νίκη σε μεγάλο τουρνουά, ενώ τεράστιοι χορηγοί που τον στήριζαν – AT&T, Gillette και Pepsi ενδεικτικά- την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια.

Παρόλα αυτά, τα έσοδα του «Τίγρη» για τη σεζόν 2010-2011 ξεπέρασαν τα 52,1 εκατ. ευρώ, ποσό τον έφερε με άνεση στη λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών, κάνοντας τους μπασκετμπολίστες του NBA (15 συνολικά στους πρώτους 50) να αισθανθούν… άποροι. Ο Κόμπι Μπράιαντ έβγαλε 36,8 εκατομμύρια, ακολουθεί ο ΛεΜπρον Τζέιμς με κάτι παραπάνω από 33 εκατ., ένα περισσότερο από τον «βασιλιά» Φέντερερ.

Πίσω από τον Ελβετό τενίστα, βρίσκεται ένας άλλος γκόλφερ, ο Φιλ Μίκελσον που βγάζει περίπου τα ίδια και από εκεί πέρα εμφανίζονται οι ποδοσφαιριστές.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, πάντα ψηλά στο χώρο της διαφήμισης, αποτελεί τον πρώτο Άγγλο στην λίστα και παράλληλα το πρώτο ποδοσφαιριστή. Η παρουσία του στους ΛΑ Γκάλαξι βοήθησε τα μέγιστα σε αυτόν τον τομέα. Είναι έκτος με 27,8 εκατ, περίπου 1,5 παραπάνω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος είναι έβδομος.