Τέλος ο Αντσελότι!

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι με τη λήξη του πρωταθλήματος, αποτελεί ο Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός προπονητής που βρέθηκε στο «τιμόνι» των Λονδρέζων από το καλοκαίρι του 2009, ενημερώθηκε πως δεν θα συνεχίσει στο πόστο του, έπειτα από την απώλεια όλων των φετινών στόχων του συλλόγου.



Τέλος ο Αντσελότι!
Ο Αντσελότι βρισκόταν στην πόρτα της εξόδου από το «Στάμφορντ Μπριτζ», με τις πιθανότητες παραμονής του στην ομάδα να είναι ελάχιστες, αλλά τον ίδιο να ελπίζει πως θα συνεχίσει στον πάγκο των περσινών Πρωταθλητών Αγγλίας. Η διοίκηση της Τσέλσι τον είχε ενημερώσει ότι το καθοριστικό ραντεβού για τη συνεργασία των δύο πλευρών θα πραγματοποιούταν με τη νέα εβδομάδα, αλλά μετά την ήττα (1-0) από την Έβερτον, στο πλαίσιο της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, οι ιθύνοντες πήραν το «τιμόνι» από τα χέρια του Ιταλού τεχνικού.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντσελότι γίνεται ο πρώτος προπονητής από τους 8 στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος που απολύεται έχοντας κατακτήσει νταμπλ. Παράλληλα, έγινε ο 6ος «τιμονιέρης» του συλλόγου που απομακρύνεται από την τεχνική ηγεσία στα οχτώ χρόνια παρουσίας του Ρομάν Αμπράμοβιτς στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Σε αυτούς, δεν συμπεριλαμβάνεται ο Ρέι Γουίλκινς που είχε τη μορφή υπηρεσιακού.
 
«Η Τσέλσι επιβεβαιώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον Κάρλο Αντσελότι. Ο ιδιοκτήτης του συλλόγου και το διοικητικό επιτελείο τον ευχαριστούν θερμά για την προσφορά του και την κατάκτηση του πρώτου νταμπλ στην ιστορία της ομάδας, ωστόσο, οι φετινές εμφανίσεις δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες μας» αναφέρει χαρακτηριστικά και η επίσημη ανακοίνωση της απόλυσης.