Έσωσαν την παρτίδα Τζέκο και Ομπίνα!

Το γκολ του Έντιν Τζέκο στην έδρα της Νοτς Κάουντι, στο 80ο λεπτό, ήταν αυτό που… γλίτωσε τη Μάντσεστερ Σίτι από αποκλεισμό, αφού διαμόρφωσε το τελικό 1-1 και έστειλε την αναμέτρηση της φάσης των «32» του Κυπέλλου σε επαναληπτικό. Πετυχαίνοντας χατ –τρικ, ο Βίκτορ Ομπίνα έδωσε την πρόκριση στη Γουέστ Χαμ, 3-2 τη Νότιγχαμ Φόρεστ!



Έσωσαν την παρτίδα Τζέκο και Ομπίνα!

Στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του «Meadow Lane», Σίτι και Νοτς Κάουντι διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους, με τους παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι αρχικά να κυριαρχούν, αλλά να μην μπορούν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της ομάδας της Λιγκ1. Οι «πολίτες» δεν παρουσιάστηκαν με πολλές αλλαγές στο αρχικό τους σχήμα και ο Έντιν Τζέκο έκανε – ίσως – το καλύτερό του παιχνίδι από την ημέρα που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας του Μάντσεστερ.

Η Νοτς Κάουντι, όσο περνούσαν τα λεπτά αποφάσισε να προωθηθεί και να επιχειρήσει να απειλήσει την εστία του Χαρτ, όπως και έγινε, αλλά στο δεύτερο μέρος. Στο 59ο λεπτό, ο Μπίσοπ άνοιξε το σκορ και «πάγωσε» τη Σίτι, που θα χρειαζόταν να καταβάλει τη διπλή προσπάθεια από αυτή που έκανε μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Τζέκο με τον Γιάγια Τουρέ στη μεσαία γραμμή ήταν οι δύο κινητήριοι μοχλοί του συλλόγου και ο Βόσνιος επιθετικός γλίτωσε την ομάδα του από αποκλεισμό – σοκ, με το γκολ που πέτυχε στο 80ο λεπτό και οδήγησε την αναμέτρηση σε ρεβάνς, όπου θα κριθεί η πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου.

Σημειώνεται πως ο Ρίτσαρντς αποχώρησε με αναγκαστική αλλαγή στο 88ο λεπτό, έπειτα από χτύπημα στο δεξί πόδι και στη θέση του πέρασε ο Βινσέντ Κομπανί.

Αν έχεις Ομπίνα… διάβαινε!

Με τον Βίκτορ Ομπίνα να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά όχι και τη Γουέστ Χαμ, τα «σφυριά» επικράτησαν με σκορ 3-2 της Νότιγχαμ Φόρεστ στο «Άπτον Παρκ» και εξασφάλισαν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του θεσμού. Ο Νιγηριανός επιθετικός της ομάδας του Άβραμ Γκραντ άνοιξε το σκορ στο 4ο μόλις λεπτό, αλλά από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι γηπεδούχοι… εξαφανίστηκαν!

Η Νότιγχαμ Φόρεστ ανέβασε «στροφές», δεν φοβήθηκε το όνομα της αντιπάλου της και το γεγονός πως η δυναμικότητά τους, απέχει… μια κατηγορία και πραγματοποίησε ολική ανατροπή. Ο Αντεμπόλα στο 18’ και ο ΜακΓκόντρικ στο 40’ έφεραν το ματς… τούμπα και χρειάστηκε ξανά η συμβολή του Βίκτορ Ομπίνα για τη Γουέστ Χαμ, προκειμένου οι δύο ομάδες να κατευθυνθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, με το ισόπαλο 2-2. Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ομπίνα στο 52ο λεπτό, ολοκλήρωσε τη ανατροπή, αυτή τη φορά, από την πλευρά των «σφυριών», που μόχθησαν απέναντι στη Νότιγχαμ, αλλά πανηγύρισαν την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας.