Έβαλε τέλος στο σερί της Νιούκαστλ ο Γουόλκοτ

Τέλος στο σερί των τεσσάρων συνεχόμενων νικών της Νιούκαστλ έβαλε η Έβερτον επικρατώντας στο «Γκούντισον Παρκ» με σκορ 1-0 για την 35η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Θίο Γουόλκοτ στο 51ο λεπτό το μοναδικό τέρμα της συνάντησης.



Έβαλε τέλος στο σερί της Νιούκαστλ ο Γουόλκοτ

Με το αποτέλεσμα αυτό ο Ράφα Μπενίτεθ αποχώρησε ηττημένος από το 100ο του παιχνίδι στον πάγκο των φιλοξενούμενων ενώ τα «ζαχαρωτά» διατήρησαν τη θετική παράδοση που έχουν χτίσει στα τελευταία 9 παιχνίδια απέναντι στις «καρακάξες» (8 νίκες – 1 ήττα).

Το ματς

Αρκετά αμφίρροπη αναμέτρηση στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τις εστίες. Η Έβερτον κατάφερε πάντως να απειλήσει σε δύο περιπτώσεις. Η πρώτη στο τρίτο μόλις λεπτό με τον Τσενκ Τοσούν να σουτάρει άουτ ενώ στο 35' ο Ρούνεϊ «γέμισε» την μπάλα εντός περιοχής, ο Κιν πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Γιαγκέλκα δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να βρει στόχο. Σχεδόν ακίνδυνη καθ’ όλη τη διάρκεια των πρώτων 45’ η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ.

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι έφτασαν για πρώτη φορά κοντά στο γκολ, με τον Πέρεθ να αστοχεί πλασάροντας με το αριστερό από θέση τετ-α-τετ. Στο 51ο λεπτό ήρθε όμως η τρίτη και… φαρμακερή στιγμή για την ομάδα του Σαμ Άλαρνταϊς! Ο Μπολάσι βρήκε με μακρινή σέντρα εντός περιοχής τον Γουόλκοτ και ο τελευταίος εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες στέλνοντας την μπάλα με δυνατό σουτ στον ουρανό της εστίας των «magpies» για το 1-0. Από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα οι «καρακάξες» ανέβηκαν ψηλά για να δημιουργήσουν καταστάσεις για την ισοφάριση αλλά δεν απείλησαν εκτός από τη στιγμή που ο Γκέιλ παραλίγο να χριστεί σκόρερ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα στο ματς (64’), ένα λεπτό αφότου είχε αντικαταστήσει τον Σλιμανί.

Οι συνθέσεις

Έβερτον: Πίκφορντ, Κιν, Γιαγκέλκα, Κόουλμαν, Μπέινς, Σνάιντερλεν (52’ Ντέιβις), Γκουέιγ, Μπολάσι (59’ Κάλβερτ-Λιούιν), Γουόλκοτ, Ρούνεϊ, Τοσούν (85’ Νιάς)

Νιούκαστλ: Ντουμπράβκα, Λάσελς, Λεζέν, Γιέντλιν, Ντάμετ, Ντιαμέ, Σέλβι (83’ Μερίνο), Ρίτσι (79’ Μέρφι), Κένεντι, Πέρεθ, Σλιμανί (63’ Γκέιλ)

Σκόρερ

Γουόλκοτ 51’

Διαιτητής

Ρόμπερτ Μάντλεϊ

Ιωάννης Τζιουμακλής