Κάντε στην άκρη, περνάει η εμπειρία!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας πανηγύρισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Τότεναμ, ανατρέποντας το σκορ για να επικρατήσει με σκορ 2-1 σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι με αμείωτο ρυθμό! Ποιο έμπειρος σε τέτοιες καταστάσεις ο Ζοσέ Μουρίνιο και η ομάδα του, που είχαν σε πρωταγωνιστικό ρόλο τον Αλέξις Σάντσες, τον Πολ Πογκμπά και τον Άντερ Ερέρα.



Κάντε στην άκρη, περνάει η εμπειρία!

Όσοι παρακολούθησαν το ματς ανάμεσα στις δύο πλευρές είδαν ήδη δύο γκολ μέχρι το 24ο λεπτό, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να έχουν πάρει το προβάδισμα χάρη σε τέρμα του Ντέλε Άλι από δημιουργία του Κρίστιαν Έρικσεν και την ισοφάριση του Αλέξις Σάντσες από εξαιρετική σέντρα του Πολ Πογκπά.

Δεν ήταν ούτε οι μοναδικές φάσεις του ματς τόσο μέχρι εκείνο το σημείο και σίγουρα από τότε και μετά, με τους Spurs να έχουν κυριαρχήσει στο γήπεδο στα προηγούμενα λεπτά. Μια ολιγωρία στις γραμμές της Γιουνάιτεντ επέτρεψε στους παίκτες του Ποτσετίνο να κινηθούν με άνεση στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ντέλε να είναι ο τελικός αποδέκτης της φάσης για να νικήσει εύκολα τον Ντε Χέα. Το 0-1 έκανε έξαλλο τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος δεν σταμάτησε να δίνει οδηγίες και να φωνάζει στους ποδοσφαιριστές του για να αλλάξουν πρόσωπο.

Η πίεση του Πογκμπά και η χαλαρότητα που επέδειξε στην φάση ο κατά τα άλλα εξαιρετικός χειριστής της μπάλας, Μουσά Ντεμπελέ, επέτρεψε στον πρώτο να ανακτήσει κατοχή κοντά στην αντίπαλη περιοχή και με υπέροχη ψιλοκρεμαστή μπαλιά να βρει το κεφάλι του Αλέξις για το 1-1. Δεν ήταν εύκολο για τον Χιλιανό αλλά έβαλε άρτια το κορμί του για να συνεχίσει το ρεκόρ του στο «Γουέμπλεϊ», έχοντας πλέον σκοράρει πέντε φορές στα πέντε ματς που αγωνίστηκε εκεί για το Κύπελλο. Mr. Wembley? Mr. Wembley!

Το πρώτο μέρος έκλεισε με μια μεγάλη στιγμή για την Τότεναμ, καθώς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Έρικ Ντάιερ θα μπορούσε να χριστεί επίσης σκόρερ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στα αντίπαλα δοκάρια.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με νευρικότητα και την ίδια όρεξη από τις ομάδες, για να περάσει λίγο η ώρα και να «αναγκάσει» την Γιουνάιτεντ να γυρίσει σε λίγο πιο αμυντικό σχήμα, με τον Πογκμπά να παραμένει ο παράγοντας Χ στην μεσαία της γραμμή. Στο 62’ οι «κόκκινοι διάβολοι» ανταμείφθηκαν για την στρατηγική τους επιλογή, μιας και αυτή τους επέτρεψε να φτιάξει παιχνίδι όπως αρέσκεται να κάνει, με τον Αλέξις να κινείται κοντά στην αριστερή γραμμή και να ξεκινάει την φάση για την ανατροπή. Ο Λουκάκου δεν μπόρεσε, ο Τζέσι Λίνγκαρντ έκανε για ακόμη μία φορά την δουλειά του στο ιστορικό γήπεδο και ο Άντερ Ερέρα τελείωσε την φάση για το 2-1.

Από εκείνο το σημείο ο «Special One» ήξερε απολύτως πως να διαχειριστεί την κατάσταση για να μην χαθεί η πρόκριση σε ακόμη έναν τελικό, με την Γιουνάιτεντ να μασάει σίδερα και να... εκνευρίζει την Τότεναμ, που πάλευε να βρει την τρύπα, αλλά δεν έβλεπε καν την χαραμάδα. Το ματς τελείωσε και σηματοδότησε τον όγδοο χαμένο ημιτελικό της Τότεναμ στην αρχαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλένσια (80’ Νταρμιάν), Τζόουνς, Σμόλινγκ, Γιανγκ, Μάτιτς, Ερέρα, Πογκμπά, Λίνγκαρντ (83’ Ράσφορντ), Αλέξις (90’ Φελαϊνί)

Τότεναμ: Φορμ, Τρίπιερ, Σάντσες, Βερτόνχεν, Ντέιβις (68’ Λούκας), Ντάιερ, Ντεμπελέ (78’ Γουανιάμα), Έρικσεν, Ντέλε Άλι, Σον (86’ Λαμέλα), Κέιν

Γιώργος Σιάφας