Όταν ο Σάρι αντικατέστησε τον Κόντε...

Τα σενάρια για τον επόμενο προπονητή της Τσέλσι δίνουν και παίρνουν, με τον Μαουρίτσιο Σάρι της Νάπολι να θεωρείται ανάμεσα στους επικρατέστερους. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Ιταλός θα αποτελέσει αντικαταστάτη του συμπατριώτη του, αν και μάλλον θα ήθελε να ξεχάσει την προηγούμενη...



Όταν ο Σάρι αντικατέστησε τον Κόντε...

Ο φανατικός καπνιστής «Mr 33», παρατσούκλι που του έχουν δώσει εξαιτίας του αριθμού των κομπινών που ζητάει να προπονήσουν και να τελειοποιήσουν οι ποδοσφαιριστές του, είναι ανάμεσα σε αυτούς που μπορεί να διαδεχθούν τον Κόντε μετά το τέλος της σεζόν.

Το να διατηρήσει στο τιμόνι της η Τσέλσι τον προπονητή που της χάρισε πέρυσι το πρωτάθλημα πρέπει να γίνει ένα θαύμα, οπότε στην Αγγλία ψάχνουν ήδη τον αντικαταστάτη του.

Το όνομα του Σάρι ακούστηκε έντονα ανάμεσα στα άλλα, με την ενδεχόμενη διαδοχή να μην είναι η πρώτη που αφορά τους δύο άνδρες. Το 2006, πριν αμφότεροι αποκτήσουν την προπονητική φήμη τους (σ.σ γενικά ο Σάρι έγινε γνωστός ως προπονητής αφού ως παίκτης ήταν ερασιτέχνης), ο Κόντε βρισκόταν στο τιμόνι της Αρέτσο, η οποία πήγαινε κατευθείαν για... φούντο. Τότε ήταν που απολύθηκε ο μετέπειτα προπονητής της εθνικής Ιταλίας, για να πάρει το πόστο ο νυν προπονητής της Νάπολι.

Ωστόσο, η μοίρα επεφύλασσε ίδια εξέλιξη και για τον ίδιο, μιας και μετά από 16 παιχνίδια πήρε 4Ν και 7Ι, ενώ υποχρεώθηκε σε 5Η. Οι επιδόσεις αυτές καταδίκασαν την ομάδα, η οποία υποβιβάστηκε στην τρίτη τη τάξει ποδοσφαιρική κατηγορία της χώρας.

Γιώργος Σιάφας