Σαλάχ βγαλμένος από τα όνειρά τους!

Με έναν Μοχάμεντ Σαλάχ βγαλμένο από τα όνειρα των οπαδών της Λίβερπουλ και τους εφιάλτες των αντιπάλων, οι «κόκκινοι» επικράτησαν με σκορ 5-0 της Γουότφορντ, για να επιστρέψουν στις επιτυχίες μετά την ήττα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι. Καλύτερος σκόρερ στην σεζόν του ντεμπούτου του στην ιστορία του συλλόγου ο Αιγύπτιος με τα 36 γκολ έως τώρα σε όλες τις διοργανώσεις, την πιο παραγωγική αγωνιστική περίοδο της καριέρας του διανύει ο Ρομπέρτο Φιρμίνο.



Σαλάχ βγαλμένος από τα όνειρά τους!

Το βράδυ φάνηκε από νωρίς πως θα ανήκει στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ!

Με τον Αιγύπτιο να ξεκινάει το σκοράρισμα από το τέταρτο κιόλας λεπτό, η Λίβερπουλ πήρε από πολύ νωρίς το προβάδισμα που θα διέλυε τον αμυντικό προσανατολισμό της Γουότφορντ, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ πήγε να παίξει με πέντε στόπερ και δύο ακραίους, με τα αμυντικά χαφ να ρίχνουν άγκυρα μπροστά από την τριάδα για να κλείσουν τους χώρους.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη αλλά αυτό που έλειπε στους γηπεδούχους ήταν η αποτελεσματικότητα μπροστά στην εστία του Ορέστη Καρνέζη που προτιμήθηκε αντί του Εουρέλιο Γκόμες, με το ημίχρονο εν τέλει να ολοκληρώνεται με σκορ 2-0 χάρη σε ακόμη ένα τέρμα του Σαλάχ. Ο εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη φέτος βρέθηκε εκεί που έπρεπε για να συναντήσει εξαιρετική σέντρα του Άντι Ρόμπερτσον και να νικήσει τον Έλληνα πορτέρο, με τον τελευταίο να κάνει κακό υπολογισμό και την μπάλα να χάνεται από το πεδίο δράσης του με το που έσκασε μπροστά του.

Από την πλευρά της Γουότφορντ μόνο ο Περέιρα προσπαθούσε να σώσει τα προσχήματα, αλλά δεν ήταν αρκετός. Η συνέχεια ανήκε και αυτή ολοκληρωτικά στους «κόκκινους», που τέσσερα λεπτά μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια έκαναν και το 3-0 με τον Ρομπέρτο Φιρμίνο να κάνει no look τελείωμα με τακουνάκι έπειτα από σέντρα του Σαλάχ, και στο 77’ είδαν τον «Μο» να θυμίζει Λουίς Σουάρες. Από το 2013-14 είχε να σημειωθεί χατ-τρικ από ποδοσφαιριστή της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ στο πρωτάθλημα, για να έρθει ο Αιγύπτιος με το τρίτο του προσωπικό τέρμα να σπάει την συγκεκριμένη... κατάρα.

Μάλιστα, ο αγαπημένος ποδοσφαιριστής της εξέδρας δεν σταμάτησε εκεί, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα διαμορφώνοντας το τελικό 5-0 στο 85’, με το τέταρτο τέρμα του στο ματς να θυμίζει επίσης τον Ουρουγουανό νυν φορ της Μπαρτσελόνα, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος που πέτυχε τέσσερα γκολ για την Λίβερπουλ σε έναν αγώνα Πρέμιερ Λιγκ.

Για τον Σαλάχ τα τέσσερα γκολ τον έφεραν στα 36 σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της νέας του ομάδας, πάνω δηλαδή από τον Φερνάντο Τόρες και τον Κένι Νταλγκλίς, που στην σεζόν του ντεμπούτου τους είχαν 33 και 31 γκολ αντιστοίχως.