Η χρονιά που ο «Ρόνι» βρέθηκε κοντά στη Σεντ Μίρεν!

Όλοι έχουμε ακούσει για ακραία μεταγραφικά σενάρια, αλλά σαν αυτό κανένα! Στα πρώτα του ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά βήματα, ο Ροναλντίνιο είχε βρεθεί μια ανάσα από τη μεταγραφή του στη Σεντ Μίρεν, όμως η «βόμβα» δεν έσκασε ποτέ λόγω της καθυστερημένης αντίδρασης της βραζιλιανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας!  



Η χρονιά που ο «Ρόνι» βρέθηκε κοντά στη Σεντ Μίρεν!

Πάμε, όμως, να το πάρουμε από την αρχή. Ο Ροναλντίνιο έβγαζε μάτια στην Γκρέμιο. Το 2001, λοιπόν, η Παρί Σεν Ζερμέν τον εντόπισε και με 15εκατ. λίρες τον «έκλεισε» για την επόμενη περίοδο!

Το πρωτάθλημα της Βραζιλίας, όμως, τελείωσε νωρίτερα και οι Γάλλοι αναζητούσαν τρόπο να τον δώσουν δανεικό σε κάποια ευρωπαϊκή ομάδα για να μείνει ενεργός! Και εδώ κολλάει η Σεντ Μίρεν! Ο τότε προπονητής της, Τομ Χέντρι, δεν έχασε την ευκαιρία και έκανε διερευνητική κρούση, αφού αναζητούσε έναν παίκτη με ποιότητα που θα βοηθούσε την ομάδα να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα της Σκωτίας! Προς ικανοποίησή του, ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ υποστήριζε τη Σεντ Μίρεν και έτσι είδε με μεγαλύτερη ζέση το φλερτ!

«Ήμασταν 24 ώρες μακριά από τη μεταγραφή! Ο ατζέντης του επικοινώνησε με την Παρί και την ρώτησε εάν ήθελε να δώσει τον παίκτη στο σκωτσεζικό πρωτάθλημα για τους τρεις τελευταίους μήνες της περιόδου», ανέφερε στην αποκαλυπτική του συνέντευξη ο Χέντρι και συνέχισε:

«Η Παρί ήταν ευχαριστημένη με αυτό, διότι ήθελε να δει τον παίκτη της πως ανταποκρίνεται στην Ευρώπη. Το θέμα είχε δρομολογηθεί! Επικοινωνήσαμε με την Παρί, επικοινωνήσαμε με την Γκρέμιο και είχαν απομείνει μόνο τα γραφειοκρατικά! Συμφωνήσαμε με τον Παρί, προσφέραμε στον παίκτη αυτοκίνητο και το ποσό που προέβλεπε το συμβόλαιό του.

Αυτό, όμως, που τελικά συνέβη και χάλασε τη μεταγραφή οφείλεται στη βραζιλιανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία! Μία μέρα πριν το τέλος των δανεισμών, η εθνική τους έδινε παιχνίδι! Η ομοσπονδία, λοιπόν, ήταν κλειστή! Κανείς δεν απαντούσε στα τηλέφωνα, κανείς δεν δούλευε εκείνη τη μέρα και όλοι έβλεπαν το ματς! Εν τέλει η ανταλλαγή εγγράφων δεν έγινε στην ώρα της και η ομοσπονδία της Σκωτίας δεν μπόρεσε να εγκρίνει το δανεισμό του Ροναλντίνιο μετά τις 31 Μαρτίου. Για μια- δυο μέρες βρεθήκαμε πραγματικά μία ανάσα. Θα ήταν μια από τις πιο απίστευτες μεταγραφές που είχε δει ποτέ το ποδόσφαιρο»!