Την κέρδισε και... την έβγαλε εκτός διεκδίκησης!

Σπουδαία νίκη με σκορ 1-0 στο ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου απέναντι στην Άρσεναλ πήρε η Τότεναμ, που με σκόρερ τον Χάρι Κέιν και σκορ 1-0 πήρε τεράστιο τρίποντο στην μάχη για την τετράδα, έχοντας πάρει πλέον σαφές προβάδισμα από την μισητή της αντίπαλο που έμεινε πολύ πίσω συγκριτικά και με τις υπόλοιπες.



Την κέρδισε και... την έβγαλε εκτός διεκδίκησης!

Ήταν εμφανής από τα πρώτα λεπτά του αγώνα η διάθεση των δύο ομάδων, με την Τότεναμ να έχει μπει στον αγωνιστικό χώρο για να πιέσει παντού πάνω στην μπάλα και να υποχρεώσει την αντίπαλό της σε αβίαστα λάθη. Δεν άργησε να το πετύχει, με τον Σον να μοιάζει πιο δραστήριος ανάμεσα από τους αμυνόμενους των “κανονιέρηδων”, που από την πλευρά τους προσπαθούσαν να ισορροπήσουν την κατάσταση και να βγουν μπροστά σε ανύποπτο χρόνο.

Σε μια τέτοια τους προσπάθεια ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ βρέθηκε στην πλάτη της άμυνα των γηπεδούχων, ωστόσο η σημαία σηκώθηκε και η φάση σταμάτησε, για να πάρει σειρά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τους Spurs να χάνουν μια σημαντική ευκαιρία με τον Κέιν να αστοχεί με το κεφάλι από πλεονεκτική θέση.

Όλα αυτά για να έρθει το 1-0 από την πλευρά των γηπεδούχων, με τον Κέιν να χρησιμοποιεί και τα χέρια του για να πάρει καλύτερη θέση απέναντι στον Λοράν Κοσιελνί και να τον νικάει στον αέρα μόλις τέσσερα λεπτά μετά την επιστροφή των ομάδων από τα αποδυτήρια, με τον Άγγλο φορ να χάνει μάλιστα ακόμη μία τεράστια στιγμή λίγο αργότερα για να κλειδώσει από νωρίς το τρίποντο. Ανάλογες ευκαιρίες έχασε και στην συνέχεια η Τότεναμ, που έμοιαζε το αφεντικό αλλά άφηνε την υπόθεση νίκη ανοιχτή.

Ο Βενγκέρ έκανε τις αλλαγές του, ο Ομπαμεγιάνγκ ξανά κόπηκε στο όριο για οφσάιντ, για να έρθει η σειρά του Αλεξάντρ Λακαζέτ να γίνει ήρωας, χάνοντας δύο τεράστιες ευκαιρίες σουτάροντας μία φορά πολύ άτσαλα στην κίνηση και μόλις λίγο εκτός στην δεύτερη περίπτωση, με τον Γιορίς να βγαίνει προς τα πάνω του για να του κλείσει το οπτικό πεδίο. Τελικά δεν έμελλε να αλλάξει κάτι στο ματς, με την Τότεναμ να αφήνει επτά βαθμούς πίσω την συμπολίτισσα (52 έναντι 45), για την οποία η απόσταση από την πρώτη πεντάδα μπορεί να ανοίξει ακόμη και στους εννέα πόντους.