Ρεκόρ προσέλευσης στο Τότεναμ-Γιουνάιτεντ!

Ιστορική ήταν η αναμέτρηση της Τότεναμ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το βράδυ της Τετάρτης (31/1).



Ρεκόρ προσέλευσης στο Τότεναμ-Γιουνάιτεντ!

Οι «spurs» επικράτησαν με σκορ 2-0 της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο και την αναμέτρηση στο «Γουέμπλεϊ» παρακολούθησαν 81.978 άνθρωποι.

Ο συγκεκριμένος αριθμός αποτελεί ρεκόρ προσέλευσης στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, καθώς ποτέ κατά το παρελθόν δεν έχει υπάρξει ματς στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου με μεγαλύτερο κοινό!

Προφανώς η χωρητικότητα του «Γουέμπλεϊ» (το οποίο προσωρινά φιλοξενεί την ομάδα του Ποτσετίνο) παίζει καταλυτικό ρόλο, καθώς το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί και πάλι φέτος εκεί, στο Τότεναμ-Λίβερπουλ (80.827).

Στους «spurs» ανήκει και το ρεκόρ αγγλικής ομάδας για το ματς με τον περισσότερη κόσμο ανεξαρτήτου διοργάνωσης. Το Νοέμβριο του 2016, 85.512 φίλαθλοι είχαν δει από κοντά τον αγώνα με τη Λεβερκούζεν για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ της περασμένης αγωνιστικής περιόδου.

Πριν τη μετακόμιση της Τότεναμ στο «Γουέμπλεϊ», το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ της Πρέμιερ Λιγκ κρατούσε από την περίοδο 2006/07 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία είχε φιλοξενήσει την Άστον Βίλα τον Ιανουάριο εκείνης της σεζόν μπροστά σε 76.073 φιλάθλους.